Acasă Arhiva 2 Ștefan Pralăa tras cu arma asupra unui bărbat din Golești

Ștefan Pralăa tras cu arma asupra unui bărbat din Golești

 Violență oarbă

VIOLENÎĂ OARBĂ. Ion Dârlă, bărbatul asupra că ruia s-a tras cu arma, ne-a mărturisit că nu știa cum îl chema pe bărbatul care a apăsat pe trăgaciul puștii de vânătoare, însă , a aflat numele lui dintr-un afiș al acestuia, conceput pentru campania electorală. El susține că este vorba de pesedistul Ștefan Prală, care a venit, pe proprietatea sa, însoțit de fostul primar al localității Golești, Ion Bobe. Și mai grav decât atât, bărbatul susține că în momentul în care i-a rugat pe cei doi săplece de pe terenul său, Ștefan Prală, a tras cu arma de vânătoare exact lângă picioarele lui.

„A tras cu pușca lângă mine”

În rândurile care urmează, vom aduce în atenția cititorilor noștri o nouăispravăînfăptuităde Ștefan Prală, pentru care, din câte se pare, violența reprezintăunul dintre sensurile principale ale existenței. Dorind săreluăm firul anchetei jurnalistice demarate de jurnalul nostru, referitoare la agresiunea săvârșităde Pralăasupra lui Marian Ropină, am aflat noi lucruri surprinzătoare care-l pun pe acest controversat personaj politic într-o luminămai mult decât sumbră.

Ion Dârlă, 62 ani, un vecin de-al familiei Ropinăne-a povestit că și el a avut o altercație cu Ștefan Prală. Bărbatul susține că a luat decizia săfacă public incidentul în momentul în care a citit în ziarul nostru despre bătaia pe care a luat-o fiul viceprimarului. „Sincer, mi-a fost frică săspun ceva că știam că am de-a face cu oameni foarte cunoscuți”, ne-a spus bărbatul cu privirea-n pământ. Ion Dârlăpovestește că în luna noiembrie a anului care tocmai s-a încheiat s-a trezit cu Ion Bobe, fostul primar, și un bărbat, cu mustață, în costumație de vânător, pe terenul proprietate personală. Bărbatul ne-a spus că cel care purta costum de vânător avea în mânăo pușcă mare de vânătoare și plecase, crede el, săîmpuște că prioare. „I-am întrebat ce cautăpe terenul nostru și i-am rugat săplece. Mi-au spus să-mi văd de treabăcă altfel îmi omoarăcâinele. „Ce ai, domnule, să-mi omori câinele?”, l-am întrebat”¸ ne-a povestit bărbatul. Dârlăne-a mărturisit că nu știa cum îl cheamăpe Prală, însă , a aflat numele lui dintr-un afiș al acestuia, conceput pentru campania electorală. Și mai grav decât atât, bărbatul susține că în momentul în care i-a rugat pe cei doi săplece de pe proprietatea sa, Ștefan Prală, cel pe care l-a recunoscut, ulterior, și dintr-o fotografie dintr-un număr al ziarului nostru, a tras cu arma de vânătoare exact lângă picioarele lui. „L-am chemat pe băiatul meu: „Tată, vino aici că ăștia vor săne împuște oile, porcii „. Când a auzit acest lucru, a tras cu pușca, apoi au fugit”, ne-a spus, speriat, Ion Dârlă.

Misterul vânătorului agresiv

Nu este un secret pentru nimeni că Ștefan Pralăeste un împătimit al vânatului și că deține un permis port-armăde vânătoare cu mai mulți ani în urmă. De aici, până a trage cu pușca, pentru a speria pe cineva e cale lungă. Dacă declarațiile lui Ion Dârlăse vor dovedi a fi adevărate și dacă în dosarul în care este anchetat pentru vătămare corporalănu va primi câștig de cauză, atunci devine evident că avem de-a face cu un individ periculos, chiar violent. Ion Dârlăsusține că a încercat săstea de vorbăcu Ion Antonescu, directorul AJVPS Vâlcea, pentru a afla dacă Pralăavea autorizație de vânătoare în acea zi, însă , conform declarațiilor sale nu a reușit săobținănici un punct de vedere de la acesta. Ba, mai mult, el spune că în ziua în care s-a tras cu pușca asupra sa a sesizat acest aspect și șefului de post din comună. „Am sunat și la poliția din localitate. până la urmăau venit, dar au spus că au găsit câțiva indivizi la linia ferată, dar că nu erau cei doi care veniserăla mine, ci vreo 4-5 oameni care plecaserăîntr-o plimbare. I-am spus că pe terenul meu, în pădure, au venit decât doi, Bobe și cu unul cu mustață, îmbrăcat în vânător care a tras cu pușca înspre mine. până la urmănu s-a mai întâmplat nimic. I-am rugat măcar să-mi spunăcum îl cheamăpe vânător, dar s-au făcut că nu a auzit”, a conchis vizibil afectat bărbatul.

După cum ați aflat, pesedistul Ștefan Pralăeste unul dintre personajele politice propuse de formațiunea politică pe care o reprezintăpentru funcția de prefect al județului. Deși, potrivit afirmațiilor pe care le-a făcut în media localăși pe posturile de televiziune locală, era mai mult decât sigur că colegii de partid îl vor desemna prefectul județului, realitatea a demonstrat că nu se bucurăde prea multăsusținere în partid, în locul lui fiind preferat Remus Grigorescu, un tânăr politician de perspectivă.

VOCEA VÂLCII aducea, în luna noiembrie a anului trecut, în atenția opiniei publice un caz deosebit de grav. Este vorba de o gravăacuzație de vătămare corporalăcare planeazăasupra omului politic, Ștefan Prală(PSD). Conform declarațiilor fiului viceprimarului din Golești, Marian Ropină, Pralăi-a administrat o bătaie cruntădatorităunor afișe ce-i aparțin pe care pesedistul susține că tânărul i le-ar fi dezlipit la sugestia tatălui său care este membru PD-L. Marian Ropină s-a ales cu leziuni destul de grave în urma unei altercații pe care, susține el, a avut-o cu fostul primar al localității Golești, Ion Bobe (PSD), și candidatul social-democraților vâlceni la Senat, Ștefan Prală. Băiatul vicelui ne-a declarat că a fost bătut cu bestialitate, cu un fier în cap și peste Față , de pesedistul Ștefan Prală, dar și de fostul edil al localității. Mai grav decât atât, ne-a făcut o mărturisire de-a dreptul șocantă. Tânărul, în vârstăde 24 de ani, povestește că l-a văzut pe Ștefan Pralăamenințându-i fratele cu pistolul. „Incidentul s-a produs aproape de mijlocul nopții, în data de 17 noiembrie. Îmi amintesc că în acea searăm-am dus la un magazin, care este aproape de casa unde locuiesc, săcumpăr niște suc. Când m-am întors, l-am găsit pe fratele meu, Ion, imobilizat de mai mulți oameni, chiar pe ulița care duce la casa mea. Printre ei, se afla fostul primar, Ion Bobe și Ștefan Prală. Erau trei mașini. Un papuc cu trei locuri, cu numărul DPP, un Mercedes negru cu numărul TST din care a ieșit Prală. Mi s-a prezentat și în momentul în care i-am spus cine sunt m-a lovit, din senin, cu un fier peste arcadă. Lovitura a fost atât de puternică încât preț de câteva secunde nu am mai văzut nimic. Au urmat și alte lovituri în cap și peste Față „, ne mărturisea Marian Ropină.

În urma bătăii pe care a primit-o, băiatul s-a ales cu fracturăde piramidănazală, arcada spartăși o ranădestul de urâtăla cap. Din certificatul medico-legal întocmit de medicul Daniel Roncea aflăm că leziunile au fost provocate de lovirea cu un corp dur și dateazăde pe data de 17 noiembrie. Pentru rănile dobândite, Marian Ropinăa primit 14 zile de îngrijiri, medicale.

Pralăa negat categoric acuzațiile aduse

Contactat telefonic de redactorii publicației noastre, social-democratul Ștefan Pralăa negat atunci cu vehemențăacuzațiile ce i-au fost aduse și susține că , de fapt, el este cel care a fost amenințat cu bătaia: „Într-adevăr erau vreo trei acolo, în fața casei viceprimarului. Au început să măînjure și le-am spus săînceteze. Le-am spus că m-am înțeles cu cei de la PD-L sănu ne rupem afișele. I-am rugat sănu mai rupăafișele, pentru că auzisem că așa procedează. Au ridicat mâna la mine, m-au insultat Dacă am văzut că nu am cu cine sădiscut, m-am urcat în mașinăși am plecat. Apoi, l-am sunat pe Bobe (fostul primar – n.r.) ca să-i spun că i-am găsit pe cei care rup afișele dar că mi-a fost frică să măduc După ei în pădure. I-am mai spus că cel care rupe afișele are o mașinăroșie, ale că rei numere au fost acoperite cu o bandăadezivăde culoare maro. Bobe mi-a zis că mașina aparține viceprimarului Ropină. După această discuție l-am sunat pe actualul primar și i-am explicat situația și l-am întrebat cui aparține mașina roșie. Mi-a spus că nu știe După acest episod, m-am întâlnit cu Bobe și câțiva prieteni din comunăcă rora le-am spus că nu am cu cine să măînțeleg și plec acasă”. Întrebat dacă este adevărat că l-a amenințat pe fiul cel mic al viceului Dumitru Ropinăcu pistolul, Ștefan Pralăa izbucnit în râs declarând: „Ei, pe dracu, l-am amenințat cu pistolul. Nu este adevărat Eu am fost singur când am avut discuția asta cu ei și, După aia, am plecat de acolo. Cum să-l ameninț cu pistolul? Ce, e nebun la cap?!? N-am nevoie de scandalul ăsta acum „. Aceasta este povestea șocantăspusăde un băiat de numai 24 de ani care susține că a fost bătut cu bestialitate de Ștefan Prală, un personaj politic cu pretenții de revoluționar, care a avut prea dese vise de ministru secretar de stat, prefect și senator. Din nefericire pentru el, niciunul dintre acestea nu i s-au îndeplinit.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.