Acasă Arhiva 2 SĂTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

SĂTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

” pesediștii sunt în alertămaximă” unul dintre ai noștri, din categoria celor care i-au trădat pe Vladimirescu, Cuza, Antonescu sau Ceaușescu, denigreazăpoporul român ” în vizita sa la Vâlcea, președintele țării nu a avut chef săvadăFață de parlamentar, indiferent de culoarea politică ” pentru a cunoaște care sunt șansele reale ale Principelui Radu Duda, la Președinție, Casa Regalăa comandat un sondaj Gallup ” subprefectul Bebe Ungureanu trăiește clipe de coșmar ” de nenumărate ori, am fost acuzați că „atacă m”, prin criticile noastre, Biserica OrtodoxăRomână, fiind acuzați calomnios că ne-am lăsat cumpărați ”

” Iatăun fragment dintr-o lucrare prezentatăistoricilor europeni, de un istoric român, în anul 2007, la unul din seminariile de profil ținute la Paris: „Teritoriul românesc a fost stăpânit până în secolul XX de turci (1877), maghiari și ruși (1918). ( ) Românii și-au ucis sau au predat străinilor, săîi ucidă, pe aproape toți conducă torii lor din epoca modernă: Tudor Vladimirescu – predat de pandurii români eteriștilor (greci), Alexandru Ioan Cuza – detronat de români, Corneliu Zelea Codreanu – strangulat de jandarmi români, Antonescu și Ceaușescu – executați de români. ( ) După cum se cunoaște, românii nu au nicio realizare importantă, în niciun domeniu. Jumătate din populație este de origine ruralăși România are cel mai mare număr de rromi din lume – între 2,5 milioane și 4 milioane, dar și cel mai scă zut consum de pastăde dinți și săpun pe cap de locuitor. Nu există, în lume, nici un român cunoscut cu adevărat șinu au nici o universitate în „Top 500″. Nu sunt autostrăzi, drumuri naționale moderne, parcări etc. Nu au niciun laureat al premiului Nobel, România fiind ultima țară a Europei.” Vedeți cine ne denigrează? Unul dintre ai noștri, din categoria celor care i-au trădat pe Vladimirescu, Cuza, Antonescu sau Ceaușescu, un năimit străin de sângele și neamul românesc. Desfășurăm investigații pentru a afla cine este acest idiot, După cum vom verifica și reacția colegilor săi, istoricii contemporani sau a celor din anturajul profesional apropiat.

” În vizita sa la Vâlcea, președintele țării nu a avut chef săvadăFață de parlamentar, indiferent de culoarea politică . Ei bine, asta nu înseamnă că prefectul județului a beneficiat de tratament special. Băsescu a refuzat sădea ochii cu prefectul, chiar dacă era reprezentantul premierului Boc în teritoriu. Și dacă prefectul a fost lăsat pe tușe, președintele CJ, Ion Cîlea, „pesedist-ul de frunce al țării”, n-a avut nicio șansă. Conform radio-șanțului oficial al PDL, cei doi trebuiau săprimească avizul primarului Gutău de a intra în contact cu președintele României, iar primarul n-a vrut săîmpartăsuccesul cu nimeni.

” Pentru a cunoaște care sunt șansele reale ale Principelui Radu Duda, la Președinție, Casa Regalăa comandat un sondaj Gallup care-l aratăpe acesta pe local patru, cu 12% din sufragiile electorale, devansându-l pe Vadim Tudor (10%). Președintele Traian Băsescu este campion absolut în ochii românilor, premiant la toate capitolele, și cu prima șansăpentru fotoliul prezidențial. El nu reușește săatingă, totuși, pragul psihologic de 40%, rămânând la 35%, iar Crin Antonescu se claseazăîn continuare pe locul 2 cu 20% din intențiile vot, depășindu-l pe Mircea Geoanăcare ar obține doar 18%. Traian Băsescu este campion la toate capitolele sondajului: înțelegere Față de nevoile oamenilor (25% dintre respondenți), putere și hotărâre la un lider (34%), împărtășirea valorilor (20%), onestitate și încredere (22%), bunăcolaborare cu orice Guvern (23%), punerea intereselor țării înaintea intereselor politice (20%), plan pentru rezolvarea problemelor țării (22%). Mai mult este o persoanăde care românii ar fi mândri să-l aibăca președinte (23%) și independent în idei și acțiuni (27%).

” Subprefectul Bebe Ungureanu trăiește clipe de coșmar. Asta pentru că instanța i-a băgat mortul în casă, de fapt în păduricea din Ostroveni, pădurice câștigatăcu sudoarea frunții. Avocații și judecă torii au lucrat atât de tare dosarele de împărțire a păduricii de la Ostroveni, încât le-au făcut varză. Ei au făcut puneri în posesie suprapuse, iar acum avocatul care se ,,ocupase” de unul dintre proprietarii frauduloși riscă săplătească din buzunar contravaloarea terenului luat cu japca și vândut rapid pentru a i se pierde urma. Ce legătura are Pădurea cu Prefectura? Văspunem noi că are, deoarece avocatul e chiar nevasta subprefectului.

” După cum se relevă, Traian Băsescu nu și-a găsit adversarul la Prezidențiale. Deși câțiva tonomați de-ai lui Voiculescu încearcă sa ne convingăcu multăhotărâre că adversarul lui Băsescu este presa, adevărul este altul. Presa de astăzi nu-i este adversar, pentru că Băsescu a dovedit că este cel mai bun președinte post-decembrist și nu poate fi învins de demersurile murdare ale presei vândute mogulilor. Degeaba se luptăaceasta cu el, că nu are nicio șansă. Nu are, pentru că lumea crede în Băsescu, pentru că opinia publică , cu toate că e ușor de manipulat, e scârbităde presă . Și poate nu ar fi, dacă presa ar fi imparțială, dacă ar face anchete din spirit jurnalistic, din dorința de a apăra principii, principii democratice. Dar presa apărămogulii, apărăAlianța PSD-PNL care luptăîmpotriva lui Băsescu. Presa înseamnă Geoană, Antonescu, înseamnă Oprescu, Iliescu, înseamnă toată cârdășia „celor 322”. Presa nu mai înseamnă astăzi paznic al democrației. Din nenorocire pentru presă , ceea ce vrea ea săcreeze are rezultat invers, are acel efect de bumerang. Băsescu rămâne Președintele cu mâna de fier!

” Subprefectul Petre Ungureanu, cunoscut opiniei publice drept „Bebe Sexologu'” pentru că a că pătat ciudatul obicei de a se exprima trivial la întâlnirile cu presa vâlceană , este supărat nevoie mare. Negru nu alta. Omul, cunoscut colegilor din Prefectura Vâlcea ca un tip plin de sine, care – deși realitatea l-a pălmuit de câteva ori – încă mai crede despre el că a fost prezent când s-a pus rama la tablou și coada la prună, dăordine subalternilor, considerându-se un fel de stăpân pe plantația cu sclavi. Dar „sclavii” și-au renegat de multăvreme „stăpânul”, iar ce spune el ascultă, poate, doar muștele de pe pereți și alea, câteva dintre el, cam surde. Petre Ungureanu este cunoscut ca un individ de care se lipesc, adeseori, problemele ca marca de scrisoare. De curând, instanța i-a băgat mortul în casă, de fapt în păduricea din Ostroveni, câștigatăcu fel de fel de tertipuri avocă țești, unele dintre ele, spun unii, deloc ortodoxe. Avocații și judecă torii au tras atât de tare de sfori „operațiunea păduricea”, încât au încurcat datele problemei, făcând un nod uriaș ce nu mai poate fi desfăcut nici de Dumnezeu. Ei bine, ca urmare a haosului ce a domnit în „rezolvarea” acestei probleme punerile în posesie făcute s-au suprapus iar acum avocatul-subprefect și „sexolog” în timpul lui liber, care a făcut tot posibilul ca unuia dintre foștii lui clienți să-i fie retrocedat terenul, riscă săplătească din buzunar contravaloarea acestuia, teren ce se pare că a fost vândut imediat După ce a fost (re)câștigat. Urâtătreabă

” De nenumărate ori, am fost acuzați că „atacă m”, prin criticile noastre, Biserica OrtodoxăRomână, afirmându-se calomnios că ne-am lăsat cumpărați de alte culte (acuzator, consilierul Cîrstea, în principal, un preot îmburghezit nepermis!). Nimic mai fals. De aceea, anunțăm oficial pe acei preoți că rora le cunoaștem lipsa calităților preoțești sau abaterile de la ceea ce trebuie săfie ei în fața enoriașilor, că trecem la atac. Și-i vom devuala, în goliciunea sufletului și spiritului lor, în slujirea cu prioritate a banului și înavuțirii (contanimatoare în breaslă) din „banii văduvelor”, sărmanilor și nefericiților. Existădestui preoți care, cum zice românul, sunt buni de pus la rană, dar sunt și unii care te fac săfugi de Biserică . Pe ei o să-i arătăm cu degetul, pentru că noroiul este mare în Poarta bisericilor. Cu cât ajung aceștia mai sus în rândul ierarhiei bisericești, uităde unde au plecat și care e rolul lor în societate. Ceea ce nu putem săînțelegem, oricâte explicații am primi, este de ce, într-o țară care trăiește la limita de jos a sărăciei, e necesar ca reprezentanții bisericii săfacă paradăde lux (și credem că aici toată lumea poate vedea realitatea)? Or fi auzit preoții vâlceni (și, în special, că peteniile lor) de „sfântul care merge pe jos”? Pe numele său de naștere Goiko Stoicevici, Patriarhul Pavle al Serbiei a fost numit „Sfântul care merge pe jos”, pentru că duce o viațăsimplăși este de o mare modestie. Toți episcopii Bisericii Ortodoxe Sârbe au mașină, pe care o folosesc săse deplaseze prin diocezele lor, cu excepția lui Pavle. Întrebat de ce nu și-a luat niciodatăun automobil, el a răspuns: „Nu-mi voi cumpăra până când fiecare că min albanez și sârb din Kosovo și Metohia nu va avea o mașină”. „Sfântul” s-a implicat activ în apărarea poporului său, a scris și a avertizat despre actualul exod al sârbilor din Kosovo, despre atacurile albanezilor asupra mânăstirilor sârbe, despre violarea că lugărițelor, terorizarea pederaștilor, vandalizarea cimitirelor sârbe și suferințele ortodoxiei în Kosovo. În 1989, pe când era încă episcop, Pavle a fost bătut de câțiva tineri albanezi în Kosovo. Rănile sale au necesitat aproape trei luni de spitalizare. Totuși, în spiritul iertării creștine, a refuzat sădepunăplângere. (va urma)

” Pataliputra

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.