1

Primarii PSD vor în partidul lui Gutău

 PD-L acționeazăca un magnet

Partidul Democrat Liberal a început o adevăratăcampanie de reorganizare și ,,împrospătare” a filialelor din teritoriu.

Dacă reorganizarea vizeazămai mult schimbarea capilor organizațiilor, „împrospătarea” lor ține de capacitatea actualului lider de a atrage de partea lui primarii celorlalte două formațiuni politice rivale: PSD și PD-L.

DeocamdatăMircia Gutău a reușit să-și atragăcam un sfert din primarii județului, de fapt exprimarea este cam improprie, formula corectăîn condițiile actualei legislații ar fi că primarul democrat se poate baza pe ajutorul lor la alegerile din toamna acestui an. Deși, la nivel declarativ, o parte din primarii PSD spun că nu ar pleca din ograda lui Ion Cîlea, neoficial, supărarea lor constă în faptul că nu pot negocia direct cu liderul partidului, acestea fiind făcute prin reprezentanți ai liderului PD-L: ,,Mircia Gutău vrea sătrecem la el, dar ne contacteazăprin intermediari. Vrea săne racoleze prin intermediari. Așa ceva nu am mai văzut! La Zilele Imnului, au avut o adevăratăcampanie de racolare, cine vroia sătreacă de partea lui trebuia săse ducă la vila de la Bujoreni, acum a început din nou, dar tot prin intermediari”, a spus un primar pesedist.

Primarul Mircia Gutău a declarat că el nu racoleazăprimari, dar nici nu-i refuzădacă aceștia doresc sătreacă de partea PD-L Cine vrea săschimbe partidul este așteptat cu brațele deschise: ,,Nu racolez nici primari de la PSD, nici PNL, cine vrea săvinăe bine venit. Nu mi-am permis săracolez primarii PSD, nu pentru că nu ar fi buni, am un respect deosebit Față de ei, dar suntem într-o coaliție și am respectat acest lucru, dar aș fi încântat săvinăalături de noi. Avem câțiva primari de la alte partide care ne-au promis ajutorul, dar nu văpot da nume”, a afirmat liderul PD-L Vâlcea, Mircia Gutău. Cât despre posibila racolare a deputatului Vasile Bleotu, deocamdatănimeni nu mai ,,suflă” niciun cuvânt. Surse din cadrul coaliției au afirmat că democrații i-au făcut liderului organizației PSD Drăgășani o ofertăgreu de refuzat: președinția CJ în 2012. Vasile Bleotu are timp de gândire două săptămâni de zile, la prima strigare, cu prelungire până la finele lunii septembrie. Deputatul a refuzat săfacă noi comentarii pe această temă, ținând cont, însă , de războiul din PSD, nimic nu este imposibil. Se pare că democrații au reușit să-și atragăde partea lor nume sonore din PSD atât la nivel național cât și local, ele fiind ținute la secret din motive lesne de înțeles.