Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Polițiștii îl acoperăpe delatorul Crinu Popescu, miștocă rind instanta Curții de Apel Constanța

Caragiale este mic copil

Așa cum am promis cititorilor noștri, derulăm investigații în jurul cauzei „Gutău-Dicu”, încercând săne convingem dacă existăsau nu complicități între polițiștii însă rcinați cu executarea mandatului de aducere la proces a martorului acuzării Crinu Popescu, din moment ce acesta, anunțat de mandat, fuge ca dracu’ de tămâie de instanță, lăsând loc de suspiciuni, privind seriozitatea acuzațiilor sale. Dacă până acum au existat acuzații că suntem partizani celor doi nefericiți oficiali ai Râmnicului, sfidându-se, de că tre detractori, prezumția de nevinovăție a acuzaților, nu mai vrem săfim percepuți a ceea ce nu suntem și putem dovedi cu documente seriozitatea informațiilor furnizate, plecând de la complicitatea unor polițiști cu delatorul, adică tocmai a acelora care trebuie sărăspundăimperativelor mandatului de aducere emis de instanța unei Curți de Apel. În ziua procesului de la Constanța, la grefa instanței, a ajuns o adresăa Poliției municipiului Rm. Vâlcea, prin care agenții însă rcinați cu executarea mandatului, au dat niște explicații, pentru rateu, demne de tot râsul. Din scrierea lor, în procesul verbal întocmit pe colț de birou, rezultăcă le-a fost tare greu să-l identifice pe Constantin Popescu zis Crinu (neștiind cine este) și deabia în jurul orei 14, „cu ocazia desfășurării unor activități în teren”, au fost informați că persoana în cauzăar putea fi patronul SC ROVIMET SA Rm. Vâlcea. Chiar și copiii mici ce joacă țurca-n parcări le municipiului știu cine este delatorul primarilor râmniceni și că procesul acestora se judecă la Constanța, doar polițiștii nu știu, cu toate că -l mai duseserăpe denunță tor, sub mandat, la curtea de apel Alba Iulia. Am atenționat unul din șefii Poliției, încă dinainte de instanța la care facem referire, că martorul acuzării se sustrage prezenței la proces, informând, în preziua acestuia, pe unde se aflăel, precum și faptul că a încercat săse interneze în spital, dar nu i-a ținut scamatoria. Un telefon primit de la omul său în uniformă , l-a sfătuit sănu se interneze, salonul de spital fiind o locație de unde poate fi „săltat” foarte ușor. Vălăsăm sărâdeți cu și despre un fragment din procesul verbal întocmit de cei însă rcinați cu ratarea executării mandatului.

Proces verbal

(…) Încercând săidentifică m persoana cu numele precizat în mandat, am procedat la verifică ri în baza de date, stabilind că în evidențe figureazăcu același nume un număr de aproximativ 300 de persoane. În data de 16.02.2009, în jurul orei 14:00, cu ocazia desfășurării unor activități în teren, am fost informați că persoana în cauzăar putea fi patronul SC ROVIMET SA Rm. Vâlcea. Trecând la verificarea sus-numitului, având în vedere o vârstăaproximativă, a fost identificat numitul Popescu Constantin, fiul lui Nicolae și Maria, CNP 1621027382748, cu domiciliul stabil în Rm. Vâlcea, strada Lacului nr. 5, din data de 12.05.2008. Au fost efectuate că utări la adresa respectivăîn cursul zilei de 16.02.2009, în repetate rânduri, inclusiv la orele 21:00, dar nu a fost găsitănici o persoană. De asemenea, au fost efectuate că utări la sediul societății comerciale SC ROVIMET SA, unde s-a luat legătura cu secretara firmei, care a relatat că patronul societății nu se aflăîn sediu și nu l-a văzut în aceea zi, totodatăa mai precizat că nici telefonic nu a putut lua legătura cu acesta și nu poate furniza date decât strict legate de societate. I s-a adus la cunoștințăcă o săcompletăm o citație pentru numitul Popescu Constantin, dar a precizat că nu primește decât corespondența ce aparține firmei și nu pentru persoane fizice, cu mențiunea de a fi că utat la domiciliu. Pentru care am încheiat prezentul proces-verbal, într-un singur exemplar (…).”

COMUNICAT DE presă

La data de 19 februarie a.c., ziarul „VOCEA VÂLCII ” a publicat un articol intitulat „denunță torul Crinu Popescu va fi arestat”, articol în care se face referire la neexecutarea mandatului de aducere privindu-l pe domnul CRINU POPESCU. Conducerea Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea a dispus la data de 20 februarie a.c., efectuarea de verifică ri de că tre conducerea Poliției municipiului Rm. Vâlcea, în lucrarea cu nr. 20497/RPS a situației prezentate, urmând a văfi înaintate, de această structurăde poliție, rezultatele verifică rilor, precum și măsurile propuse.

Biroul de presă al I.P.J. Vâlcea