Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Pesediștii și pedeliștii și-au că rat pumni chiar în fața polițiștilor

” Afișele anti-PSD din Râmnic, mărul discordiei

BĂTAIE. De câteva zile, între membrii PSD și PD-L a izbucnit un scandal monstru. Cauza disensiunilor o constituie afișele electorate, anti-PSD, care au apărut, peste noapte, în municipiul Rm. Vâlcea. Primarul Mircea Gutău susține că nu poate săle dea jos pentru că spațiul publicitar de pe panouri a fost închiriat unei firme bucureștene, INTERMEDIA. Duminică , 29 noiembrie 2009, însă , certurile aprinse dintre pesediști și pedeliști au degenerat în bătaie. Șoferul președintelui Consiliului Județean (CJ) Vâlcea Ion Cîlea, Gheorghe Hogea, a fost lovit de un tânăr democrat-liberal cu pumnul în gură, agresorul spărgându-i buza. Bătăușul se numește Cristian Culeci, de 21 de ani, din Râmnic și, potrivit declarațiilor oamenilor legii, la scurt timp După incident, a fost dus la poliție pentru a i se lua declarații.

Războiul dintre pesediști și pesediști a început în seara zilei de 28 noiembrie a.c, iar de atunci lucrurile au luat o întorsăturăurâtă. Atunci, peste 20 de simpatizanți PSD au ieșit în stradăcerând oamenilor legii sădea jos afișele cu mesaj anti-pesedist care au apărut în centrul Râmnicului. Ei susțineau că afișele ,care erau inscripționate cu mesajul „Dacă ei câștigă , tu pierzi. Sănu-i lăsăm!”, aduc o gravăatingere imaginii PSD, precum și candidatului partidului Mircea Geoană. Mircea Gutău, liderul PD-L, susține, însă , că nu poate da jos afișele deoarece spațiul publicitar din Râmnic a fost închiriat de o societate din capitală.

Membrii PSD au declarat că au încercat săcontacteze reprezentanții firmei INTERMEDIA, dar că aceștia au fost de negăsit, moment în care s-au decis săapeleze la forțele de ordine pentru a da jos afișele. Oamenii legii au spus că nu pot sădea jos afișele fără acceptul firmei sau a unui document din partea Biroului Județean Electoral, motiv pentru care pesediștii s-au decis sălipească autocolante roșii peste afișe și susțin că vor face și o plângere la Parchet pentru că inițialele partidului au apărut pe un afiș inscripționat ilegal.

Pumni și sânge

Cearta dintre reprezentanții celor două partide a continuat și a doua zi, duminică 29 noiembrie 2009, când între aceștia s-a încins o bătaie în adevăratul sens al cuvântului, în centrul Râmnicului, lângă magazinul Billa. Discuțiile s-au purtat pe aceeași temă: afișele cu mesaje denigratoare la adresa PSD. Liderii PSD, Ion Cîlea și Dumitru Persu, i-au cerut președintelui PD-L, Mircea Gutău, sădea jos afișul, pus ilegal pe panoul publicitar din punctul de vedere al pesediștilor. Primarul municipiului a spus, însă , că nu poate săprocedeze la un astfel de demers pentru că panotajul stradal a fost închiriat unei firme din București, INTERMEDIA, și că nu știa de existența acestora în municipiu. Trebuie precizat că pe tot parcursul acestui scandal, constituit ad-hoc, au fost prezente și forțele de ordine care, spre surprinderea celor prezenți, nu au intervenit pentru a dezamorsa conflictul. După un schimb dur de replici între figurile proeminente ale PSD și PD-L, care a durat preț de câteva minute, situația a luat o întorsăturăurâtă. La un moment dat, în mulțimea de oameni adunatălângă panoul publicitar au apărut doi indivizi cu o scarăcare au spus că vor sădea jos afișul. Spiritele s-au încins, iar în îmbulzeala creatăun tânăr pedelist, Cristian Culeci, i-a dat un pumn în gurășoferului președintelui CJ, Gheorghe Hogea, spărgându-i buza. Curios, nici măcar atunci, oamenii legii, care împânziserăzona, nu au intervenit. În cele din urmă, mascații au dispersat mulțimea, iar agresorul a fost dus la poliție pentru a da declarații. Din informațiile de ultim moment pe care le avem, victima, Gheorghe Hogea, a fost dus la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

Olivia Pîrvu – Cîrciu