1

Oltchim vrea sădea lovitura la Viena

Handbal feminin, Liga Campionilor

Elevele lui Voina debuteazăpe terenul campioanei Austriei și o victorie le duce cu un pas în semifinale

Oltchim Râmnicu Vâlcea începe în trombămeciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin. Campioana României va evolua sâmbătă, cu începere de la ora 21.20, pe terenul unei formații care a dominat handbalul european în anii trecuți, Hypo Viena. Austriecele au în palmares multe titluri dar pe ultimul l-a cucerit în anul 2004. De această datăraportul de forțe pare mai echilibrat și Oltchim este favorităîn fața vienezelor, După părerea specialiștilor și a caselor de pariuri. De altfel, formația vâlceană este consideratăa doua favorităla câștigarea trofeului în acest sezon. Meciul de sâmbătăeste unul extrem de important, în condițiile în care în Grupa 2 fiecare punct poate cântări decisiv în economia califică rii. Dacă Vâlcea nu pierde în Austria, atunci elevele lui Radu Voina și Relu Roșca vor lua o opțiune importantăpentru clasarea pe unul din primele două locuri finale ale grupei care asigurăprezența în penultimul act al competiției. În celălalt meci al grupei, Dinamo Volvograd, campioana Rusiei, primește vizita campioanei Europei en-titre, Viborg din Danemarca. La această partidăau fost delegați doi arbitri din Lituania, Vaidas Mazeika și Mindaugas Gatelis. Observator din partea EHF va fi neamțul Peter Sichelschmidl.

Cu Neagu, dar fără Lecușanu

Oltchim va putea conta din nou pe serviciile interului Cristina Neagu, cea care și-a revenit După accidentarea suferităla Campionatul Mondial din China. Shymkute și Vădineanu sunt și ele apte de joc și vor putea fi folosite de Radu Voina. Vestea proastădin ultima perioadă este accidentarea centrului Narcisa Lecușanu, marea absentăa chimistelor, alături de Valentina Ardean Elisei. Săptămâna trecutăa suferit o intervenție chirurgicalăla piciorul stâng. „Nu mai puteam merge, mi s-a blocat genunchiul. Doctorii au găsit că am avut o bucatăde cartilagiu ruptăși m-au operat. Eu îmi doresc săjoc, voi face totul pentru a intra. Vreau săcâștigă m la Viena și săîncepem cu dreptul grupa principală„, a declarat Narcisa. Sunt șanse mici ca ea săjoace. Nu s-a antrenat deloc cu echipa și mi-e greu de crezut că va putea”, a spus și antrenorul Radu Voina. Lecușanu a evoluat în ultimul meci oficial pe 17 ianuarie, înLiga Campionilor, contra campioanei Ungariei, Gyor, înscriind un gol. De atunci ea a avut probleme medicale și nu a mai putut juca.

Le-am învins rar

Oltchim și Hypo s-au mai întâlnit și în trecut în Liga Campionilor la handbal feminin. Mai mereu austriecele s-au impus, atât la Viena cât și la Râmnicu Vâlcea. Totuși, campioana României are în palmares și un succes în capitala Austriei, dar nici în acel an oltencele nu au reușit calificarea din prima fazăa grupelor.

Voina a rămas la naționala feminină

Tehnicianul Radu Voina a rămas și selecționer al României chiar dacă multe voci spuneau că va fi schimbat din funcție, cel mai probabil cu Gheorghe Tadici. Chimistul va avea ca obiectiv o clasare cât mai bunăla europenele care vor avea loc în luna decembrie a acestui an.

fără emoții în Liga Națională

Oltchim Continuă sădefileze în Liga Naționalăde handbal feminin al că rui tur de campionat l-a terminat cu maximum de victorii. În ultimele două partide, chimistele antrenate de Voina au trecut de HCM Baia Mare, pe propriul teren și CSM Reșița, în deplasare. Oltchim nu mai are cum săpiardăun nou titlu național, al patrulea consecutiv.