Acasă Arhiva 2 MITĂ LA POLIŢA RUTIERĂ VÂLCEA

MITĂ LA POLIŢA RUTIERĂ VÂLCEA

  Secretara SPR, Aurelia Lăcraru, și Maria Gogoașe au fost arestate preventiv După ce au fost prinse primind mităpentru a face trafic de influențăîn cadrul unor instituții ale statului din Vâlcea

 

DUPĂ GRATII. După ce procurorii DNA au decapitat conducerea Serviciul Înmatriculări Auto Pitești, arestând nu mai puțin de 17 persoane, iatăcă și la Vâlcea, anchetatorii au scos la ivealăun caz de trafic de influențăîn care sunt implicate cel puțin 7 persoane, printre care și secretara Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea (SPR), Aurelia Lăcraru. Secretara de la SPR și Maria Gogoașe au fost trimise După gratii de magistrații Curții de Apel Pitești, care, în ziua de vineri, 26 septembrie a.c., la cererea DNA, au decis arestarea preventivăpentru 29 de zile.

 

Procurorii DNA și ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Teritorial Anticorupție Pitești au descins vineri, 26 septembrie a.c la locuințele din Rm. Vâlcea ale Aureliei Lăcraru – personal contractual în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea – Serviciul Poliției Rutiere și Mariei Gogoașe, de 54 ani, fiind reținute timp de 24 de ore, iar ulterior cele două au primit mandate de arestare preventivăpentru 29 de zile. De asemenea, oamenii legii au percheziționat și locuința Luciei C., care intermedia obținerea banilor de că tre angajata SPR Vâlcea.

Cele două sunt cercetare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, dosar înregistrat în luna februarie a acestui an la DNA Pitești, ca urmare a sesizării Direcției Generale Anticorupție. La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofițeri din cadrul M.I.R.A – Direcția GeneralăAnticorupție, Serviciul Teritorial Pitești și Serviciul de Informații și Protecție InternăVâlcea.

Anchetatorii au descins și la sediul SPR din Rm. Vâlcea, de unde au ridicat mai multe documente ce pot ajuta la elucidarea cazului. Colegii Aureliei Lăcraru au rămas stupefianți la aflarea veștii că aceasta este acuzatăde trafic de influență. Aurelia Lăcraru lucra la SPR Vâlcea de 15 ani, și, în prezent, se afla în concediu de odihnăpână în data de 4 octombrie.

Femeile s-au aflat în atenția anchetatorilor încă din data de 31 ianuarie a.c., când la sediul Direcției Generale Anticorupție – Biroul Anticorupție pentru județul Vâlcea s-a prezentat un vâlcean, care a depus un denunț. Vâlceanul reclama că , în cursul lunii noiembrie 2007, i-a dat Mariei Gogoașe 3.700 euro pentru a-l angaja la Direcția Muncii Vâlcea. Gogoașe s-a lăudat că are pile mari acolo și că va fi angajat cu siguranță. Maria Gogoașe a mai primit 1.500 euro de la o altăpersoană, promițându-i că -i poate obține soțului acesteia permis de conducere, lăsând săse înțeleagăcă are cunoștințe printre ofițerii examinatori.

Maria Gogoașe, despre care se vorbește că practică traficul de influențăde mai mulți ani, este o mai veche clientăa procurorilor DNA, ea cerându-i, în luna august 2006, vâlceanului Florea Olteanu, suma de 5.000 euro, care ar fi trebuit săajungăla chestorul Dan Fătuloiu (șeful Poliției Române la acea dată- n.r.) pentru a-i soluționa dosarele penale ale lui Florea Olteanu. Mai mult, Olteanu a depus un denunț împotriva Mariei Gogoașe și a chestorului Fătuloiu, însă flagrantul nu a avut sorți de izbândă.

 

Maria Gogoașe, prinsăîn flagrant

 

Escroaca Maria Gogoașe a că zut în plasa anchetatorilor de la Pitești în luna mai a acestui an, când în urma unui flagrant, femeia a fost surprinsăîn timp ce primea 7.500 euro de la o vâlceancă . În schimbul sumei de bani, Gogoașe îi promisese femeii că va interveni pe lângă consilierii Consiliului Local Râmnicu Vâlcea pentru a-i obține o locuință. Atunci a început urmărirea penalăîmpotriva Mariei Gogoașe, fiind învinuităde trafic de influență. Prin extinderea cercetărilor, anchetatorii au reușit sădescopere întreaga rețea infracțională, iar în luna august a.c., s-a început urmărirea penalăși împotriva Aureliei Lăcraru, dar și a altor 5 persoane, acuzate de infracțiuni de corupție.

 

5.600 euro pentru obținerea de permise auto

 

Anchetatorii au probe certe că în perioada 2006 – mai 2008, Maria Gogoașe a pretins și primit de la mai multe persoane din Vâlcea suma totalăde 17.500 euro, lăsând săse creadăcă are influențăasupra mai multor funcționari publici, angajați ai unor instituții publice din județul Vâlcea (Direcția pentru Protecția Copilului Vâlcea, Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea, Poliția ComunitarăVâlcea, Primăria Vâlcea, Serviciul Public Comunitar Regim Permise și Înmatriculări Vehicule Vâlcea), promițându-le, în schimb, că va interveni pentru rezolvarea mai multor probleme personale ale denunță torilor.

La rândul său, Aurelia Lăcraru, în calitate de angajat al I.P.J. Vâlcea – Serviciul Poliției Rutiere, în perioada 2006 – decembrie 2007, a pretins și primit de la mai multe persoane, direct sau prin intermediul Mariei Gogoașe, suma totalăde 5.600 euro și produse alimentare în valoare de aproximativ 1.400 lei. Ea i-a păcă lit pe oameni că are trecere pe lângă unii angajați de la Serviciul Permise Vâlcea și astfel îi poate ajuta săobținăpermisul de conducere în mod fraudulos. Aurelia Lăcraru i-a promis unei persoane că -i obține permisul de conducere în condițiile în care aceasta nici măcar nu se afla în țară .

 

Șeful poliției vâlcene, prins pe picior greșit

 

Conducerea IPJ Vâlcea a fost luatăprin surprindere de acțiunea procurorilor DNA, pentru că la data când anchetatorii de la Pitești percheziționau cele trei locuințe, dar și sediul Poliției Rutiere Vâlcea, la IPJ Vâlcea era o liniște mormântală. Nimeni nu știa nimic oficial, iar cei care știau se fereau săvorbească . În data de 26 septembrie a.c., la orele prânzului, biroul de presă al IPJ a emis un comunicat de presă , din care reiese clar că șeful poliției vâlcene habar nu avea că o subalternăde-a sa a primit mii de euro pentru a obține, în mod fraudulos, permise de conducere unor vâlceni. „žReferitor la situația semnalatăjoi, 25 septembrie a.c., privind acuzațiile aduse unei secretare din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vâlcea, aceasta fiind suspectatăde trafic de influențăși audiatăde că tre procurori, precizăm faptul că , la nivelul I.P.J. Vâlcea, nu existăinformații oficiale din partea autorităților competente cu privire la acest caz. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea dezaprobăîn mod ferm astfel de comportamente și nu tolerează, în niciun fel, asemenea abateri, urmând ca, în funcție de rezultatele oficiale, săse ia măsurile ce se impun” – se aratăîn comunicat.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul
Articolul precedentSĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT
Articolul următorProfesorii vâlceni au ajuns bătaia de joc a guvernanților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.