Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Îiganizarea României

 

România mai are puțin și este țiganizatăcomplet. Nu trebuie săse scandalizeze nimeni de folosirea acestei expresii, pentru că Memorandumul din 1995 a acceptat termenul de țigan. El trebuie folosit, de fiecare dată, în discuțiile despre etnia tuciurie, dar am dovedit că suntem niște proști și le-am dat voie acestora săse auto-denumească rromi. Italienii au „iitali”? Grecii au „ggreci”? Spaniolii au „sspani”? Nu, nu au. Numai noi avem „rromi”, pentru că suntem proști. După ’89, blestemul „Îiganiadei” a reușit săconvertească mulți români în țigani, muzica țiganilor este apreciatăla TV, actorași români interpreteazăroluri de țigani în telenovele despre țigani, abundăposturile țigănești cu manele, țiganii sunt prezenți în toate talk-showurile pe TV. În tot ce vezi ca „divertisment”, pe tv, se imităși se vorbește româna-țigănească . Iatărezultatul victoriei clasei muncitoare, în alianțăcu țărănimea, prin reprezentanții săi de frunte, activiștii partidului comunist și securiștii, împotriva clasei exploatatoare burghezo-moșierești și a modului de viață”domnesc”. Victorie definitivăși ireversibilă. Utilizarea expresiei de „vanghelizare a României” ar putea părea o prostie, o exagerare fără seamăn și total nefondată. Dar nu este așa. Denumirea a devenit un brand pentru politică datorităfaptului că pesedistul Marean Vanghelie a ajuns un reper și un etalon pentru o bunăparte a vieții politice românești. De unde a plecat și unde a ajuns Vanghelie? Conaționalul pesedist s-a născut în Ferentari, într-o familie de țigani și a copilărit pe străzile din acest cartier rău-famat. Nu i-a plăcut cartea, în liceu cea mai mare medie a lui fiind 7, la purtare.

Nu și-a finalizat studiile liceale, dar s-a ocupat de bișniță, încă de pe vremea lui Ceaușescu. Și-a terminat liceul, abia în 2001, prin aranjamente, la Snagov (După ce la București a fost respins), pe vremea când era primar. Vanghelie a intrat în politică în 1992, în calitate de „purtător de geantă” al lui Miron Mitrea, cei doi activând în Partidul Solidarității Sociale. După trei ani, Mitrea s-a înscris în PDSR, iar Vanghelie l-a însoțit. Apoi, el a devenit popular, mai ales pentru calitatea sa de maestru de ceremonii al banchetelor organizate de PSD la sediul din Kiseleff. Mai mult, Vanghelie a sponsorizat, din buzunarul său, petrecerile de la sediul partidului, pentru zilele de naștere ale lui Ion Iliescu. Ulterior, din sponsor al partidului, Vanghelie a devenit om politic. Ascensiunea lui fulminantăîn partid a început însă odatăcu președinția lui Mircea Geoană. În anul când Geoanăa câștigat șefia PSD, Marean Vanghelie a obținut președinția PSD București, cea mai mare organizație din țară . În timpul mandatului Geoană, Vanghelie a obținut puteri în partid, dincolo de funcția sa politică . În 2008, toți candidații PSD, la parlamentare, pe colegiile din Capitală, au primit eticheta „garantat Vanghelie”, printre aceștia fiind Ecaterina Andronescu, Rodica Nassar, Aura Vasile, Oana Niculescu Mizil. După cum s-a putut observa, Marean reprezintăo categorie în plină expansiune în România. Și anume aceea a tupeistului incult, agresiv și vulgar, care cu tenacitate răzbate în societate.

Tipul interlopului, acei grași inculți plini de aur și ascultând manele în mașini scumpe. Sunt deja mulți ca el, dar și mai mulți vor să-l copieze. Chiar dacă nu ne place, români de tip Vanghelie existăpeste tot, ușor de recunoscut După modul agresiv și vulgar de exprimare. Din păcate și ei definesc România de azi, și vor prolifera atâta timp cât legile și competența nu vor filtra ascensiunea indivizilor în ierarhia socială. Oamenii aceștia, deși nu vor săse arate, sunt plini de bani și-i doare în „bască ” de adevărații săraci „sociali democrați”, care-i sprijinăpermanent, la toate tipurile de alegeri, săpunămâna pe ciolan, aruncându-le și lor câte o firimitură, ca la niște animale. Cum credeți că a ajuns Vanghelie în vârful PSD, nu prin „vanghelioane”, la care participau profesori, ingineri și alți intelectuali, de tipul Abramburică i? Anormalul a ajuns săfie privit ca normal, iar asta creeazăun cerc vicios din care românii cred că nu mai au scă pare. Îiganul Vanghelie este tipul reprezentativ al clasei din care vine, După spusele lui, din clasa maidan alias mitocă nie, ignoranță, nepregătire, om care mereu va săpa la temelia cunoașterii, inteligenței, bunului simț și corectitudinii. Văînșelați grozav dacă văimaginați că Marian Vanghelie a devenit și a rămas atât de puternic prin forțe proprii. El a fost și este sprijinit și împins la înaintare, mizându-se pe pitorescul său și modul tranșant de a pune problema. Servește perfect altor interese, în același timp fără a și le neglija nici pe ale lui și alimentându-i-se din plin ideea că el este cel care face deratizarea printre niște oameni profund imorali.

Soluția ar fi ca oamenii săia atitudine, mai ales la vot, când li se propun toți acei candidați pe care nimeni nu-i place, dar toți îi voteazăpentru că , spun ei, nu au alții mai buni. Acum, până când și politica a ajuns o „țigănie” cu țigani. că derea României din punct de vedere moral are mai multe nume: vadimizare, becalizare și vanghelizare, deși becalizarea și vanghelizarea au apărut cam în același timp. România este vanghelizată/țiganizată. A avut dreptate senatorul Mădălin Voicu când a spus că România, în viitor, se va scrie Rromânia. Din cauza țiganilor avem prost renume în Europa și prin acel diabolic „români” și „rrom”, confuzia e totală. Blestemul românilor a fost comunismul și țiganii. Într-o țară în care adevărații intelectuali au fost și sunt marginalizați, când în managementul de stat administrativ, politic și economic pătrund persoane dubioase, inculte, pline de sine, care nu sunt pe măsura responsabilităților și au ca principiu de bazăîn politică „MANUS MANUM LAVAT”, noi cei de jos vom fi permanent cei învinși. Și totuși unde ne sunt adevărații intelectuali?