Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liberalii îi caută, frenetic, un loc de muncă lui Pistol

S-au strâns rândurile/Pentru că trăiește doar din politică

COLEGIALITATE. că în Vâlcea rata șomajului a atins cote alarmante nu mai este niciun secret, dar atunci când în această categorie se încadreazăși politicienii, adică tocmai aceia care prin campaniile electorale ne promit locuri de muncă , lucrurile devin cu adevărat îngrijorătoare.

De curând, consilierul județean liberal, Gheorghe Păsat, a emis o circularăinternăde partid, prin care făcea apel la colegii de partid săfacă tot posibilul să-i găsească președintelui organizației municipale a PNL, Bogdan Pistol, serviciu, că ci, scria el în document, omul se descurcă destul de greu din punct de vedere financiar.

A fi sau a nu fi candidat

Bogdan Pistol visează săfie candidatul PNL la Primăria Râmnicului. Cu toate acestea, în calea realizării uneia dintre cele mai arzătoare dorințe ale sale stau tot soiul de obstacole politice, greu de depășit. În aceste zile, potrivit declarațiilor președintelui formațiunii politice mai sus amintite, Cristian Buican, cei 5 potențiali candidați la fotoliul de primar al municipiului (Bogdan Pistol, Nicolae Sofianu, Ion Nicolae, Bogdan Badea și Emilian Frâncu) își vor face un sondaj de opinie, comandat la un institut de sondare al opiniei publice ales de liderii liberali vâlceni, pentru a vedea, exact, cum se poziționeazăîn preferințele electoratului. „În maximum 10 zile vom anunța cine este candidatul partidului nostru la Primăria Rm. Vâlcea. Vreau săvăspun, pentru că doresc săfie foarte clar pentru toată lumea, că nu intenționez, deși am auzit multe zvonuri referitoare la acest subiect, săcandidez la primărie. Sunt de un principiu: un președinte de partid nu trebuie săse arunce în competiția pentru o funcție publică de genul acesta. Mai mult decât atât, sunt absolut convins că cel care va candida din partea PNL la primărie va intra în turul II de scrutin și va câștiga alegerile”, a declarat deputatul liberal. Întrebat dacă Pistol este cel mai potrivit personaj politic pentru candidatura la funcția de primar, Buican a menționat: „Nu pot săspun că președintele organizației municipale, Bogdan Pistol, întrunește toate calitățile necesare profilului de primar ideal. Nu, nicidecum. Din punctul meu de vedere, toți cei cinci posibili candidați sunt foarte buni și pornesc, în această luptă, pe picior de egalitate”.

Revenind la ideea mai sus subliniată, este foarte clar că e dificil de prognosticat pe cine va arunca PNL în luptă, având în vedere că decisiv în stabilirea candidatului va fi rezultatul sondajului de opinie. Așadar, liberalul cu cea mai mare vizibilitate, credibilitate și cele mai multe puncte la capitolul încredere va fi desemnat pentru candidatura la primărie.

Solidaritate liberală

Pe surse am aflat că , deocamdată, Emilian Frâncu stăcel mai bine în sondajele de opinie, el devansându-i cu câteva procente bune pe ceilalți pretendenți la fotoliul de primar al municipiului, fapt ce îngreuneazăsimțitor situația politică a tânărului Pistol, care se vede nevoit să rămână vioara a doua în partid. Așadar, dacă e sădăm crezare informațiilor primite chiar din interiorul partidului, Pistol are șanse minime săcandideze, iar dacă , săpresupunem, miracolul se va întâmpla, lucrurile devin cu adevărat sensibile pentru președintele de la municipiu, pentru că , se aude, el nu beneficiazăde un sprijin consistent în interiorul partidului său.

Existădestule voci care susțin că Pistol nu ar putea să-și susțină, din punct de vedere financiar candidatura, datoritălipsei resurselor materiale. Tocmai de aceea, colegul său de partid, alesul județean, Gheorghe Păsat, a propus liberalilor să-i găsească o slujbătânărului politician, pentru că are probleme financiare serioase. În acest sens, a întocmit o rezoluție pe care a trimis-o președintelui PNL, Cristian Buican, spre rezolvare.

Numai că șeful liberalilor vâlceni, preocupat cu treburi mult mai importante decât găsirea unui loc de muncă pentru mai tânărul său coleg, a retrimis-o spre analizăși soluționare departamentului de resurse umane din cadrul partidului, care este condus de Gheorghe Păsat. Prin urmare, Buican a lansat un mesaj cât se poate de clar: cine vine cu ideea trebuie săși rezolve situația. Prim urmare, alesul județean nu are de ales acum, e musai să-l rezolve cu serviciul pe Pistol, și repede!

Păsat dăpremiu celui care-i găsește serviciu lui Pistol

Ba mai mult, se aude, că alesul județean a instituit chiar și un premiu pentru liberalul care va reuși să-i găsească un loc de muncă președintelui organizației municipale intitulat „Premiul Bogdan Pistol”. Deși, tânărul are, mai ales acum, pe timp de criză, se aude la gura târgului, el susține că nu-și dorește o slujbăla stat, deoarece considerăcă mediul de afaceri i se potrivește ca o mănușă. Mai mult, Pistol ar fi declarat în cercurile politice în care se învârte, că , pentru Primăria Râmnicului, are toată susținerea oamenilor de afaceri din județ, deși, intervievați de redactorii publicației noastre, câțiva dintre aceștia au declarat că , din punct de vedere politic, liberalul nu prea i-a convins.

Și pentru a demonstra că suntem interesați ca Bogdan Pistol să-și ia o slujbăcât mai repede și să-l ajutăm săse orienteze că tre o profesie care săi se potrivească și care să-l reprezinte, redactorii publicației noastre au făcut un sondaj de opinie printre râmniceni, întrebându-i ce serviciu i s-ar potrivi penelistului. Astfel, am identificat trei meserii, având în vedere că cei intervievați au sesizat, ca și noi de altfel, că liberalului îi place la nebunie săse afle, mereu, în lumina reflectoarelor.

Prin urmare, primul loc de muncă identificat ar fi prezentator meteo la VTV, pentru că este telegenic, urmat de actor de telenovele (joacă pe scena politică un teatru perfect, demn de cei mai talentați actori) sau realizator al emisiunii difuzatăde postul de televiziune AcasăTV, „La naiba, în puii mei!”- pentru că are un fin simț al umorului.

În încheiere, publică m și câteva locuri de muncă vacante, care cuprind o gamăvariatăde meserii, toate la societăți particulare (că tot a zis că nu vrea la stat), primite pe adresa electronică a redacției noastre de la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea. Iatăce am găsit: cusător fețe încă lțăminte, pregătitor încă lțăminte sau lucrător mașinăsubțiat la firma DAV-MOD S.R.L sau manipulat cherestea și legător de sarcinăla HARDWOOD S.R.L.