Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hai în finală!

Handbal feminin, Liga Campionilor

” Oltchim va juca duminică meciul tur cu ETO Gyor în Ungaria și sperăla un rezultat pozitiv

Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca duminică prima manșăa semifinalei contra campioanei Ungariei, ETO Gyor. Formația chimistă, cea mai galonatădin România, are șansa istorică de a ajunge în marea finală, obiectiv propus pentru acest sezon competițional, mai ales că o săptămânămai târziu va evolua pe propriul teren în retur. Pentru a spera la calificare, elevele lui Radu Voina și Aurel Roșca au nevoie de un rezultat pozitiv: o victorie, un rezultat de egalitate sau chiar o înfrângere la numai 2, 3 goluri diferență. Și de această datăOltchim va avea parte de sprijin din partea suporterilor. două autocare pline cu vâlceni vor pleca spre Ungaria vineri și sâmbătăși alți roș-albaștri vor face deplasarea pe cont propriu, astfel că peste 100 de olteni sunt așteptați în sala campioanei Ungariei.

Se cunosc în amănunt

Oltchim și ETO Gyor se cunosc în amănunt și este greu de crezut că cele două formații pot veni cu mari noutăți în cele două manșe. Româncele și unguroaicele s-au întâlnit de fiecare datăîn ultimele trei sezoane de Liga Campionilor, fie în prima fazăa grupelor, fie în grupele semifinale și de fiecare datăși-au împărțit victoriile. Mai mult decât atât, cele două combatante din semifinale s-au întâlnit și la diferite turnee amicale. Românca Aurelia Stoica Brădeanu pare a fi principalul pericol pentru Oltchim, echipăla care s-a format și la care a jucat multe sezoane. „Mica” a fost cea mai bunăjucă toare a unguroaicelor în ultima perioadă și va avea un rol important în faza de atac, mai ales că centrul Anita Gorbitz are șanse minime săjoace, fiind nerefăcutăcomplet După o accidentare. „Meciurile de până acum nu au fost eliminatorii. Au fost în grupă, aveau altăconotație. Acum se joacă la calificare și presiunea va fi mai mare. Oricum, Oltchim are un mic avantaj că joacă returul acasă, dar Gyor are evoluții mai bune în deplasare”, a declarat Brădeanu. La campioana Ungariei mai este legitimatăo româncă , Simona Spiridon, care are însă cetățenie austriacă După ce ani buni a evoluat la Hypo Viena. Vestea bunăeste că în cele două meciuri pentru Gyor nu va evolua Tomori, handbalistăal că rei contract a fost reziliat chiar zilele trecute. De partea cealaltă, Radu Voina se va putea baza pe serviciile Ramonei Maier Farcă u. Vitezista Oltchimului a suferit o entorsă, dar este refăcutăîn totalitate.

Arbitraj din Franța

Meciul de la Gyor va fi arbitrat de o brigadădin Franța formatădin Nordine Lazaar și Laurent Reveret. Federația Europeană de Handbal a delegat doi observatori pentru această întâlnire, macedoneanul Dragan Nachevski și neamțul Berndt Dugall.În cealaltăsemifinalăse vor afla Față în Față două reprezentante ale handbalului nordic, Viborg și Larvik, prima manșăurmând săse desfășoare în Danemarca, pe terenul formației la care joacă și românca Vărzaru.

„Acum începe săptămâna mare”

Antrenorul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, Radu Voina, a declarat că începe „săptămâna mare” pentru jucă toarele sale, care vor evolua duminică manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor, cu Gyor ETO.

„Am reluat antrenamentele de luni, După meciurile naționalei, și dacă pot spune așa, deși au trecut Sărbătorile Pascale, pentru noi acum începe săptămâna mare. De fapt, săptămânile mari, pentru că sunt două , având în vedere și returul cu Gyor de pe teren propriu. Sper săne îndeplinim obiectivul, acela de a ne califica în finala Ligii Campionilor. Ar fi păcat sănu reușim, pentru că am ajuns până aici și greu se ajunge în această fazăîn Liga Campionilor. Fetele sunt obosite și dezamăgite După meciurile cu Ucraina, dar am încredere că vor face meciuri bune cu Gyor ETO”, a spus Voina.

„Un egal ar fi bun”

Președintele Handbal Club Oltchim, Ioan Gavrilescu, și-a făcut planul pentru meciul din prima manșăa semifinalelor Ligii Campionilor dintre ETO Gyor și Oltchim și crede că cel mai bun rezultat pentru campioana României ar fi un egal: „Pentru a avea șanse mari la accederea în finalăavem trei variante: săînvingem, săfacem egal sau săpierdem la o diferențămaximăde trei goluri. O eventualăînfrângere la mai multe goluri cred că pune mari semne de întrebare în ceea ce privește calificarea noastră. Când spun asta mă gândesc la ultimele întâlniri dintre Oltchim și Gyor. De fiecare datănoi am câștigat la Vâlcea, ele la Gyor, iar diferența maximăa fost de patru goluri. Având în vedere că ambele formații sunt de valori apropiate, cred că nici Vâlcea nici Gyor nu pot obține succese la mai mult de patru goluri. Poate conta fiecare gol pe care îl vom marca în deplasare, gândiți-văcă la meciurile pe care le-am avut cu ele în prima fazăa grupelor s-au înregistrat scoruri egale. Se poate ajunge și acum la această situație, caz în care la Vâlcea vom avea lovituri de departajare de la 7 metri. Noi nu avem o experiențăplăcutăpentru că așa am pierdut o calificare, în Challenge Cup, cu nemțoaicele de la Buxtehude. Una peste alta cred că cel mai bun rezultat este egalul, mai bun decât o victorie care te adoarme. În finala trecutăa Ligii Campionilor Gyor a câștigat în Danemarca la două goluri, dar a pierdut trofeul în Ungaria, După o înfrângere la trei goluri. toată lumea zice că suntem 90 la sutăcalificați pentru că jucă m returul la Vâlcea. Este un avantaj, dar numai în condițiile în care prima manșăo terminăm bine.