Acasă Arhiva 2 Disputăîn coaliție

Disputăîn coaliție

 Gutău și Cîlea se războiesc politic

CERTURI. Scandal mare între pesediștii și pedeliștii vâlceni pe cele 3 legi care vizeazăreformarea statului: pachetul de legi privind restructurarea agențiilor guvernamentale, reforma educației și salarizarea unică . Pedeliștii vor să-și asume răspunderea, pesediștii ba, ei vor dezbatere publică așa cum îi stăbine unui stat democratic. La nivel local, liderul PD-L Vâlcea, primarul Mircia Gutău, a ajuns la capătul răbdării și-i amenințăpe pesediștii cu remanierea guvernamentală, spunând că PD-L s-a săturat sămai stea în genunchi în fața PSD-ului. La rândul său, liderul PSD, Ion Câlea spune că PSD a stat în genunchi în fața PD-L și a făcut apel la luciditate.

Premierul Emil Boc afirma, de curând, imediat După ședința coaliției că PD-L nu va mai sta în genunchi în fața PSD, mesaj preluat și de liderul PD-L Vâlcea, primarul Mircia Gutău. ,,Din punctul meu de vedere Partidul Liberal-Democrat nu trebuie sămai stea în genunchi în fața PSD-ului și vom riposta așa cum trebuie. Nu este posibil ca din negocierile care s-au făcut pe Legea învățământului, Legea Miclea și Legea Andronescu, După ce s-a picat la înțelegere în coaliție și s-a ajuns la concluzia că Legea Miclea este cea mai bună, cu cele mai multe amendamente și trebuie săfie aprobatăde Guvern. Este o permanentădezinformare a opiniei publice. Nu este posibil ca în Guvern săse decidăca Cioroș săfie reprezentantul nostru pentru funcția de comisar European și săvinăei și săspunăcă e al lor. Este un joc de imagine care ne deranjeazăfoarte mult, și, pentru asta, vom lua măsurile care se impun, la timpul potrivit și văgarantez că vor fi din cele mai dure”, a afirmat liderul PD-L.

Schimbarea la Față și amenințări cu remanierea

Singura măsurăgreu de digerat pentru PSD ar fi remanierea miniștrilor PSD, amenințare care planeazăasupra acestora de câteva luni de zile. Liderul PD-L Vâlcea a oferit și explicația transformă rii bruște a premierului Boc. Se pare că premierul și-a descoperit coloana vertebralăla cererea liderilor din teritoriu: ,,Nu e vorba de scos de la Guvernare, dar se poate face o remaniere a miniștrilor PSD, care una hotărăsc în guvern și alta anunțăîn declarațiile oficiale. Veți vedea că de data aceasta PD-L va acționa în consecință, pentru că nu este un partid care săstea în genunchi în fața PSD-ului. I-am cerut domnului ministru Boc sănu se mai lase îngenuncheat de reprezentanții PSD-ului și veți vedea o schimbare totalăde comportament și de decizie din partea reprezentanților PD-L chiar de mâine în colo”. Conform declarațiilor liderul PD-L, primul ministru remaniat va fi ministrul Internelor, pesedistul Dan Nica, cel mai important ministru al PSD, va urma ministrul Nemirski de la Mediu, Ecaterina Andronescu de la Educație și, posibil, ministrul IMM-urilor. În schimb, pentru a nu bate la ochi, democrații vor renunța la ministerele înființate abuziv, pentru clientela personalăa președintelui Traian Băsescu.

Cîlea afirmă: PSD a stat îngenuncheat în fața PD-L, nu invers

Social-democrații nu dau doi bani pe declarațiile pedeliștilor și susțin că Guvernul Boc ar trebui să-și asume pachetul legislativ propus de ministrul Ecaterina Andronescu, dacă tot respectăcoaliția înființatăpentru binele poporului. Liderul PSD Vâlcea, Ion Câlea, susține că actuala coaliție trebuie săreziste la guvernare fie că le place sau nu democraților. Cât despre îngenuncherile amintite de liderul PD-L Vâlcea, social democratul afirmăcă lucrurile stau invers. ,,Nu știu cine stăîngenuncheat, eu cred că acum PSD a stat îngenuncheat în fața PD-L-ului și cred că nici noi nu mai dorim acest lucru. Am înțeles că domnul ministru Boc a revenit la decizia dinainte și a spus că , miercuri, își va asuma răspunderea guvernamentalăpe pachetul de legi propus de doamna Andronescu. Sincer acum, cine știe mai bine ca doamna Ecaterina Andronescu cum trebuie organizat învățământul, este președinta Uniunii Naționale a Rectorilor din România și săținem cont de faptul că a fost aleasăatunci când nu era ministru, când era în opoziție”, a afirmat liderul pesedist. Cîlea a mai spus că indiferent de orgoliile unora sau altora, Guvernul actual ar trebui săia de la fiecare tabărăce are mai bun nu săamenințe cu remanierea: ,,Nu știu ce va face jumătatea pedelistăa Guvernului Boc, dar nu cred că trebuie sămergem doar pe anumite principii, ar trebui săluăm din fiecare parte ce e mai bun, nu sărespingem o lege doar pentru că este propusăde un pesedist sau de un pedilst. Trebuie luat și dintr-o parte și din alta și făcutăo lege, un cod al educației care săfie benefic pentru procesul de învățământ. Eu nu înțeleg, dacă eu am niște principii și vreau sămi le impun într-un cod al Educației, trebuie săfiu dat afară? Eu nu cred că e corectăaceastă măsurăși cel mai inteligent lucru ar fi săse analizeze cu foarte mare atenție acest cod al Educației și săse ia principiile și dintr-o parte și din alta, săse ia decizia cea mai bunăindiferent de zona din care vine. Guvernul acesta va rezista, pentru că actualmente altul mai bun nu avem în condițiile actuale, când ne confruntă m cu o asemenea criză”, a spus Cîlea.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.