Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Alți 4 hackeri, în spatele gratiilor

 Procurorii DIICOT le-au stricat ploile hackerilor din Drăgășani

Normal 0 21

Procurorii DIICOT, ajutați de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate și Detașamentul Poliției pentru Intervenție RapidăVâlcea au reușit destrămarea unei rețele de hackeri din Drăgășani, care, timp de 4 ani, au reușit săpăcă lească mai mulți cetățeni străini, prejudiciul estimat până acum de oamenii legii fiind de 80.000 lei. Anchetatorii susțin că prejudiciul este mult mai mare, pentru că numai unul dintre tinerii acuzați de fraude informatice a ridicat de la Western Union peste 100.000 euro.

Hackerii, printre care se aflăși un pompier (angajat al ISU Drăgășani) au fost prezentați în noaptea de 25/26 septembrie a.c. Tribunalului Vâlcea, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivăpentru o perioadă de 29 de zile. „Specialiștii” în calculatoare sunt acuzați de constituire într-un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni informatice.

În dimineața zilei de 25 septembrie, oamenii legii au descins în 12 locuințe din Drăgășani și câteva comune limitrofe, deoarece aveau informații că acolo se găsea aparaturăelectronică , dar și alte materiale folosite pentru comiterea de infracțiuni informatice. În același timp, ofițerii din cadrul D.G.C.C.O. – Direcția de Combatere a Criminalității Informatice au efectuat o percheziție în municipiul București, la domiciliul capului rețelei, Aurelian Costache, de 28 ani, student. De asemenea, au fost ridicate în vederea cercetărilor 3 laptop-uri, 11 telefoane mobile, 4 hard-disk-uri, 1 modem, 4 cartele SIM, 1 unitate de calculator, 1 pistol, 16.250 Euro, 1.000 USD, 1.000 RON, CD-uri precum și diverse înscrisuri.

În urma perchezițiilor, au fost identificate 7 persoane implicate în săvârșirea de infracțiuni informatice, dar doar 4 au primit mandate de arestare preventivă. Este vorba despre Aurelian Costache, de 28 ani din Municipiul București, născut în Drăgășani, Cristian că lin, de 27 ani, din Comuna Ștefănești, Gabriel Măndoiu, de 27 de ani din Drăgășani și că tălin Popa, de 27 de ani, din Drăgășani (angajat al ISU Drăgășani).

Hackerii reținuți din Drăgășani nu au nicio legăturăcu gruparea infracționalăcondusăde Romeo Chiță. Acum, în arestul IPJ Vâlcea se află25 de persoane acuzate de infracțiuni informatice.