Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

S-A DECIS! Autostrada Piteşti – Sibiu va trece prin Călimăneşti!

Foto: Vocea ValciiDezbaterile pentru stabilirea traseului viitoarei autostrăzi Piteşti – Sibiu au fost finalizate, iar ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat, într-un interviu pentru Mediafax, că autostrada ar putea fi finalizată până în anul 2020.

Ei bine, pe noi, vâlcenii, ne interesează ce traseu a fost ales, ştiind că se lua în calcul ca Râmnicu Vâlcea să nu fie legat nici măcar printr-o bretea de viitoarea autostradă. Ministrul din cabinetul Cioloş a făcut însă lumină în acest caz şi a dezvăluit că s-a stabilit ca Varianta 3 (TURCOAZ) este cea aleasă.

„Este varianta 3. O zonă care nu atrage mari probleme sau orgolii, pentru că tronsoanele de mijloc sunt peste munte şi nu hotărâm dacă trecem printr-o localitate sau alta, ci de fapt dacă mergem pe o vale sau alta, deci nu au fost foarte mari dispute pe această temă” – a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Varianta 3 (TURCOAZ), va avea următorul traseu: Piteşti – Curtea de Argeş – Tigveni – Şuici – Berislăveşti – Sălătrucel – Călimăneşti – Defileul Oltului – Racoviţa – Câineni – Boiţa – Tălmaciu – Veştem.

Conform CNADNR, această variantă de traseu va avea o lungime de 130,157 kilometri, pe parcursul căreia vor fi săpate nu mai puţin de 16 tuneluri în lungime totală de 13795 m. Mai mult, vor fi construite 90 de poduri mai mici de 100 m şi 58 de poduri mai mari de 100 m. Lungimea totală a structurii va fi de 29544 m şi vor fi incluse 8 noduri. Valoarea estimată a autostrăzii este de 1,990,188,000 euro.

Aşadar, municipiul Râmnicu Vâlcea va putea fi conectat de autostradă printr-o bretea de legătură, traseul ei urmând să fie stabilit pe parcurs.