Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto Vocea Valcii

RĂZBOIUL GUNOIULUI! Urban face plângere penală împotriva angajaţilor primăriei! (video)

foto Vocea ValciiConducerea Urban a decis să le facă plângere penală angajaţilor Primăriei Râmnicu Vâlcea, celor care au făcut parte din comisia de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare. Motivul este că firma a fost „descalificată pe criterii nelegale”, fiind favorizată firma Romprest.

Directorul comercial al societăţii, Dan Ceauşescu, susţine că Urban a participat la licitaţia de la Primăria Râmnicului cu firma BraiCata. Una dintre condiţiile esenţiale, impuse prin caietul de sarcini, era ca societatea participantă să facă dovada că poate sorta deşeurile la o staţie de sortare autorizată.

„Singura societate care a prezentat un contract cu staţia de sortare autorizată Urban a fost BraiCata, restul companiilor care au participat la licitaţie au spus că vor găsit soluţii ulteriore. Cu toate acestea, pe criterii nelegale, Braicata a fost descalificată şi declarată câştigătoare firma Romprest. (…) Vom face plângere penală împotriva comisiei de licitaţie şi avem încredere că organele abilitate vor descoperi neregulile” – a spus directorul comercial al Urban, Dan Ceauşescu.

Trebuie menţionat că din comisia de licitaţie pentru atribuirea contractului de salubrizare au făcut parte şase angajaţi ai Primăriei Râmnicului (Liviu Miftode, Daniela Ciobanu, Maria Fieroiu, Mirela Turcu, Adina Popescu), iar preşedintele comisiei a fost viceprimarul PNL Edi Vârlan.

De remarcat este şi faptul că firma BraiCata (deţinută de Urban) a oferit la licitaţie un preţ de 2,74 lei/persoană pentru ridicare deşeurilor menajere din Râmnicu Vâlcea, în timp ce Romprest a câştigat licitaţia cu un preţ de 4,75 lei/persoană şi fără să facă dovada că deţine o staţie de sortare autorizată sau măcar a încheiat un contract cu o astfel de staţie.

Romprest va începe să ridice gunoiul din municipiul Râmnicu Vâlcea de la 1 august 2015, contractul fiind deja încheiat săptămâna trecută pe o perioadă de 3 ani de zile, urmând să dea o redevenţă la primărie de 7% din cifra de afaceri, dar nu mai mică de 80.000 de lei pe an, fără TVA. Însă, investiţiile în municipiu, şi aici ne referim la ghene şi pubele, vor fi făcute de Primăria Râmnicului.

Iată în video de mai jos declaraţia directorului comercial al Urban, Dan Ceauşescu.

Vocea Valcii Youtube