Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul Frâncu, preocupat de soarta Râmnicului

14 şantiere sunt deschise în Rm. Vâlcea în toate cartierele oraşului, fapt ce-i nemulţumeşte pe râmniceni. Primăria Râmnicului, răspunzând solicitărilor cetăţenilor, i-a somat pe constructori să finalizeze într-un  termen cât mai scurt lucrările şi să facă şi reparaţiile necesare pentru ca străzile să arate exact la fel cum au fost când au început săpăturile. Se schimbă conducte de apă rece, de gaze sau de căldură şi fiecare dintre lucrări dă mare bătaie de cap administraţiei publice locale, dar mai ales locuitorilor, care sunt nevoiţi să facă faţă unui trafic greoi. „Pentru că în 6 din cele 14 şantiere începute, lucrările trenează de mai mut timp, am cerut Corpului de Control să intensifice activitatea de monitorizare şi să treacă la sancţionarea vinovaţilor” – ne-a declarat primarul Râmnicului, Emilian Frâncu. Valoarea unei amenzi aplicate constructorilor atinge 2.500 de lei, dar în cazul în care firma nu remediază situaţia de la faţa locului, ea o poate primi în mod repetat.

Licitaţia pentru achiziţionarea celor 8 noi autobuze a avut loc

După eşecul fostei administraţii de a achiziţiona 20 de autobuze second–hand, licitaţie ce a fost câştigată de RATB, noua conducere a Primăriei Râmnicului a hotărât să reia procedura de licitaţie. În curând, parcul auto al transportatorului în comun din Râmnicu Vâlcea se va înnoi cu 8 autobuze. Două firme, una turcă şi alta chineză, şi-au prezentat ofertele, înainte ca membrii comisiei de licitaţie să stabilească un câştigător. Comisia de licitaţie are la dispoziţie 10 zile pentru a se hotărî asupra celei mai bune oferte. Potrivit votului Consiliului Local al Râmnicului, pentru fiecare dintre cele 8 autobuze ce va fi achiziţionat, s-a prevăzut suma de 153.000 lei, fără TVA.

Lucrări edilitare importante pentru râmniceni

În ultima săptămână, au fost rezolvate mai multe sesizări privind problemele din reţeaua de iluminat public din oraş. La cererea cetăţenilor s-au montat stâlpişori pe strada Oituz pentru a împiedica maşinile să staţioneze în locuri neregulamentare, s-au montat limitatoare de viteză pe străzile Mihai Eminescu şi Bradului şi s-au pus în funcţiune ţâşnitorile din Scuarul Episcopiei şi Scuarul Mircea cel Bătrân, precum şi fântâna arteziană din zona Gării. S-a mai aşternut covor asfaltic pe faleza Olăneşti şi s-au făcut reparaţii cu mixtură asfaltică pe al. Rapsodiei, pe str. Regina Maria, în Piaţa Ostroveni, la trotuarul străzii Inăteşti, pe aleea de acces din strada Carol I către bl. D6 şi pe Calea lui Traian – zona Oficiului de Pensii. Totodată, s-au montat borduri la bl. 1 din bd. Nicolae Bălcescu, pe str. Inăteşti, pe al. Cocorilor şi pe str. Carol I, s-a realizat un zid de sprijin din borduri refolosite la bl. D6, s-au şters prin ardere vechile marcaje longitudinale de pe bd. Nicolae Bălcescu şi s-au făcut reparaţii prin balastare pe str. Feţeni şi la extinderea Adăpostul de câini din aceeaşi zonă.

MAGDA POPESCU