Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu, despre situaţia drumului DC 39 Bulagei-Geamăna

În cadrul ședinței extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, desfăşurată miercuri, 27 iulie, la sediul Instituţiei Prefectului, cel care a deschis discuţia a fost primarul comunei Stoileşti, Florin Ionescu.

Edilul a fost prezent în cadrul acestei şedinţe pentru a discuta despre situaţia drumului DC 39 Bulagei-Geamăna, la km 4+700, care a fost grav afectat de alunecările de teren. Pentru acest drum au fost demarate lucrările de remediere a pagubelor, însă acestea au fost sistate din lipsă de fonduri. La ora actuală, pe acest drum se circulă pe o singură banda, şi dacă nu se vor relua lucrările, peste 400 de localnici riscă să rămână izolaţi. În cadrul şedinţei, primarul a prezentat soluţiile oferite de reprezentanții firmei CONSULTING INTERNATIONAL SRL. Aplicarea soluțiilor oferite de aceştia se traduce în lucrări de aproape 2,4 milioane lei.

„Am avut de-a face cu două alunecări de teren și în ambele cazuri s-au demarat lucrări de remediere a problemelor. Una s-a rezolvat, lucram la cea de-a doua, iar după ploile din 15 iunie 2015, am avut din nou probleme. Alunecarea de teren s-a extins de ceasta dată cu 50 metri. Am reluat lucrările, am curățat zona, ne-am pus, practic, din nou, pe muncă. Din păcate, pe 15 noiembrie 2015, totul a fost stopat. N-au mai fost fonduri. Alunecarea de teren s-a reactivat la următoarele ploi, o parte din carosabil a luat-o la vale și în prezent, deși totul s-a stabilizat, nu putem face nimic, nemaiavând bani. Am venit cu expertiza tehnică privind evaluarea stadiului fizic al lucrărilor și soluțiile de continuare a stabilizării DC 39 Bulagei – Geamăna, la km 4+700. Cauza pentru care s-a ajuns la aceste alunecări, la paguba imensă de pe drum, în opinia specialiștilor, o reprezintă apa de pe DC 39 care s-a infiltrat în pământ și a format o pungă de apă. De aici și carosabilul care a luat-o la vale. Trebuie să se facă modificarea pantei drumului astfel încât apa provenită din precipitaţii să fie deversată în rigola existentă pe partea opusă a alunecării de teren”a declarat primarul Florin Ionescu.