Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VAIDEENI: 6.982 mii lei de la Guvern pentru remedierea pagubelor produse de ploile abundente

Guvernul României a aprobat, în şedinţa din data de 6 iulie 2016, alocarea sumei de 201,423 milioane lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate de precipitaţiile din lunile mai şi iunie 2016. Judeţului Vâlcea i-a fost alocată cea mai mare sumă, respectiv 39 de milioane de lei, pe listă figurând 28 de localităţi.

Pentru toate acestea, se impun de urgenţă efectuarea unor lucrări de refacere a drumurilor, podurilor şi punţilor pietonale, a canalelor pentru scurgerea apelor pluviale, a rigolelor, precum şi a reţelelor de alimentare cu apă distruse. În urma evaluărilor realizate de către autorităţile administraţiei publice locale, de către reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea şi de către cei ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Vâlcea, cele mai mari sume de bani au fost aprobate pentru comuna Vaideeni. Localitatea administrată de primarul Daniel Băluţă a primit din partea Guvernului Cioloş suma de 6.982 mii lei.

În Vaideeni, la începutul lunii iulie a.c., peste 30 de locuințe au fost afectate în satele Cerna şi Vaideeni, iar două drumuri comunale au fost afectate grav.