Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul comunei Gușoeni: „Vor răspunde PENAL cei care ne-au exclus din ADI APA!

Comuna Guşoeni ar fi trebuit să beneficieze prin acest proiect al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, ADI Apa Vâlcea de 13 kilometri de reţea de canalizare şi apă, însă, conform ultimei comunicări primite, localităţii i s-a tăiat de pe lista de finanţare reţeaua de canalizare care era inclusă în masterplanul judeţean, dar şi o parte din sistemul de apă care este extrem de necesar. Chiar şi aşa, potrivit primarului, este inacceptabilă înfiinţarea unui sistem de apă fără reţeaua de canalizare. Prin urmare, după 8 ani de aşteptări, comunitatea din Guşoeni a rămas cu sistemul de apă în doar 5 sate, şi fără canalizare.

Primarul localităţii Guşoeni, Nicolae Concioiu consideră că nu este corect, pentru că una dintre condiţiile obligatorii impuse de Comisia Agenţiei de Mediu pentru a le asigura cetăţenilor posibilitatea deversării apei menajere este ca numărul de metri liniari de apă să fie egal cu cel de metri liniar de canalizare.

Decizia eliminării localităţii din masterplanul judeţului privind înfiinţarea reţelei de canalizare a fost una dezamăgitoare pentru primarul comunei Guşoeni care a primit, în toţi aceşti ani, asigurări că proiectul de înfiinţare a sistemului de apă şi canalizare se va implementa cu succes în localitate.

”Ne-au obligat să devenim membri acționar în APAVIl. Plătim taxă de acționariat în APAVIL. Plătim cotizație la ADI APA Vâlcea pentru a promova aceste investiții. Se pare că tot ce am făcut noi până acum nu a contat pentru că unele persoane au luat decizii în numele nostru. Nu o să acceptăm, am luat legătura cu avocați și nu o să stăm cu mâinile în sân. Nu ne oprim aici. Constat pe zi ce trece că, de fapt, sunt oameni implicați și decizia va fi mult mai dură. Vom face plângeri la OLAF și la DNA în nume personal”, susține primarul Nicolae Concioiu.