Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Liviu Dragnea: 90.000 de funcţionari publici vor fi instruiţi până în 2020

La sfârşitul acestei săptămâni, la Palatul Victoria, a avut loc lansarea oficială a Programului Operaţional „Capacitate Administrativă 2014-2020″. La evenimentul prezentat de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, au participat comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, dar şi premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a precizat că primele proiecte din cadrul acestui program vor fi lansate în luna aprilie 2015, România vând la dispoziţie 658 de milioane de euro pentru ca, până în 2020, să îmbunătăţească capacităţile administrative şi ale sistemului judiciar. „Acest program va finanţa acele proiecte ale administraţiei publice care vor duce la servicii publice mai bune, la servicii şi reglementări de calitate, la funcţionari mai performanţi şi la un management eficient şi transparent” – a spus Dragnea.

Mai mult, prin intermediul acestui program operaţional vor fi instruiţi 90.000 de funcţionari publici şi vor fi finanţate 250 de instituţii publice şi judiciare. „Este un buget de aproape trei ori mai mare decât bugetul pe 2007-2013″ – a precizat Dragnea.