Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

La Drăgoeşti, CNI a demarat procedurile în SEAP pentru Centrul Cultural „Mihai Viteazul”

Primarul Gheorghe Melente, din Drăgoeşti, a primit o veste bună de la Compania Naţională de Investiţii, care a demarat procedurile, în SEAP, pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor din proiectul de construire a Centrului Cultural „Mihai Viteazul”.

În momentul când a întocmit documentaţia pentru această investiţie, Gheorghe Melente a ţinut cont de faptul că, potrivit unor istorici, domnitorul care a realizat prima unire a ţărilor române, în anul 1600, s-ar fi născut chiar la Drăgoeşti. Din acest motiv, Gheorghe Melente a decis ca numele noului aşezământ cultural să fie chiar Mihai Viteazul.

În 2015, în momentul când a fost întocmit proiectul pentru Centrul Cultural „Mihai Viteazul”, valoarea investiţiei se ridica la 40 de miliarde de lei vechi.

„Am întocmit proiectul pentru Centrul Cultural în urmă cu câţiva ani şi l-am depus pentru finanţare la CNI, care a anunţat recent că se va ocupa în perioada următoare de licitaţia de atribuire a lucrărilor. E vorba de un aşezământ cultural de tip 1, care e unul foarte spaţios. Acesta mai include, pe lângă sala de spectacole, o bibliotecă şi un centru de informare turistică. Se va construi practic de la zero o clădire pe un teren situat în apropiere de intersecţia de la Buciumeni. Centrul Cultural nu e înalt, ci are un singur nivel, dar e foarte lat. Vreau să menţionez că pentru acesta a fost necesară o suprafaţă de nu mai puţin de 4800 de metri pătraţi la sol”, a declarat alesul PNL, Gheorghe Melente.