Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
craciunescu cetatean de onoare 2

Dumitru Crăciunescu, cel mai nou cetăţean de onoare al Râmnicului

Omul de afaceri Dumitru Crăciunescu a primit, vineri, 20 decembrie a.c., în cadrul unei ceremonii oficiale organizate de Primăria şi Consiliul Local Râmnicu Vâlcea placheta de Cetăţean de Onoare al municipiului, după ce în urmă cu o săptămână consilierii locali votaseră acordarea acestei distincţii patronului firmei Diana. „Cred că domnul Crăciunescu merită cu prisosinţă acest titlu de Cetăţean de Onoare în condiţiile în care firma condusă de domnia sa a influenţat pozitiv viaţa acestei comunităţi prin crearea de locuri de muncă şi prin influenţa financiară la bugetele de stat şi local. Mai mult de atât, acum putem vorbi de un brand Diana”, a declarat primarul Emilian Frâncu. La ceremonie, Dumitru Crăciunescu a fost însoţit de soţia sa Irina, de fiica sa Diana şi de prieteni apropiaţi ai familiei printre care: Anuţa şi Mihai Handolescu, Sorin Zamfirescu, Gheorghe Gogârnoiu, Florinel Constantinescu, Dan Tudor şi alţii.

„Nu poţi fi şi de succes şi om bun peste tot în lume”

Emoţionat, proaspătul cetăţean de onoare, Dumitru Crăciunescu, a împărtăşit gândurile sale, celor adunaţi în sala de Consiliu Local, să-i fie alături în acest moment important pentru el şi familia sa.

„Eu sunt obişnuit să trăiesc printre oameni. Nu am fost niciodată un singuratic şi m-am bucurat tot timpul de prezenţa altor oameni, cu care m-am văzut întotdeauna cu plăcere, împărtăşind cu ei succesul şi încercând să le fiu de ajutor la necaz.

Aşa îmi explic eu că, dintre atâţia oameni care trăiesc şi muncesc la Râmnicu Vâlcea, aţi decis ca eu să primesc astăzi cel mai important titlu al municipiului Râmnicu Vâlcea.
craciunescu cetatean de onoare 3
Mi-am propus de-a lungul vieţii să fiu printre cei mai buni în afaceri, să fiu printre cei care ajută pe oamenii aflaţi în nevoie, să fiu dascăl pentru tineri şi sprijin pentru oamenii în vârstă. Să fiu dascăl, am învăţat la şcoală, să fac afaceri, am învăţat făcând afaceri, dar să iubesc oamenii am învăţat în propria familie, de la părinţii mei şi împreună cu fraţii mei. Lor le sunt recunoscător, în primul rând, ori de câte ori cunosc succesul. Familia e acum mult mai mare şi adaug aici pe soţia mea, Irina, pe copiii noştri, Diana şi Adina. Împreună am încercat să fim din ce în ce mai performanţi şi întotdeauna oameni buni.

Nu poţi fi şi de succes şi om bun de unul singur. Am avut întotdeauna de partea mea prieteni, angajaţi, parteneri de afaceri de înaltă calitate profesională şi umană. Cred că pe viitor ar fi bine să vă gândiţi cum poate fi acordat un titlu asemănător unui grup mai mare de cetăţeni de onoare. Sentimental, eu împart titlul pe care mi-l oferiţi cu un grup foarte numeros de oameni, alături de care am acţionat în meseria mea, în afacerile mele, în acţiunile de binefacere şi în sprijinul acordat permanent autorităţilor publice.

Nu poţi fi şi de succes şi om bun peste tot în lume. Eu am ales să fiu ceea ce sunt aici, la Râmnicu Vâlcea. Cu toţii ne gândim să plecăm în altă parte pentru a cunoaşte succesul. În ţară sau în străinătate. Eu am ales să fiu împreună cu ai mei, în acest oraş. Ca noi toţi, uneori am avut impresia că am ales bine, alteori că alegerea nu a fost cea potrivită. Acum ştiu cu certitudine că acest oraş oferă destule condiţii pentru succesul în viaţă. Aici se pot face afaceri de calitate ca oriunde altundeva în lume. Aici se poate reinvesti profitul şi, aşa cum este normal, tot aici se pot face activităţi sociale şi filantropice ca peste tot în lume. Diferenţa este că toate acestea pot fi făcute la Râmnicu Vâlcea pentru oamenii între care ai venit pe lume, nu pentru oameni străini. E foarte important să faci ceva pentru ai tăi.

Eu vă mulţumesc că aţi văzut aceste acţiuni ale mele în comunitatea pe care o administraţi şi pe care ştiu că o iubiţi la fel ca mine. Primesc cu mare bucurie titlul care arată că, la Râmnicu Vâlcea, există recunoaştere pentru munca şi pentru stilul de viaţă al cetăţenilor acestui municipiu. Voi pune acest titlu deasupra tuturor distincţiilor pe care le-am primit în viaţă pentru a arăta că, trăind în comunicare cu localitatea ta, poţi primi oricând un mesaj de mulţumire şi de recunoştinţă din partea ei” – a spus Dumitru Crăciunescu în faţa asistenţei.