Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Căpitanul Ionuţ Stoica, cele mai multe minute bifate

• în prima parte a sezonului 13.100 spectatori au urmărit evoluţia formaţiei din Zăvoi

Omul de fotbal, Teo Prisăcaru, a făcut o amplă analiză în cifre a turului de campionat jucat de CS Municipal în Seria a II-a a eşalonului inferior la fotbal. Cifrele sunt cât se poate de interesante şi explică locul secund ocupat de gruparea din Zăvoi la finalul anului 2013.

Stoica, Matache şi Briceag, liderii minutelor jucate

Pentru gruparea din Zăvoi au jucat în prima parte a sezonului regulat 20 de fotbalişti în timp ce cinci: Dragoş Geantă, Rareş Cucui, Ovidiu Popescu, Mihai Ovidiu şi Iosif Melcea nu au bifat nicio prezenţă. Cucui şi Melcea sunt accidentaţi în timp ce Geantă a avut parte de o concurenţă mare pe postul de portar: Matache şi Andrei Popescu. Cele mai multe minute au fost bifate chiar de căpitanul echipei din Zăvoi, Ionuţ Stoica, cel care a stat în teren la meciurile oficiale 937 de minute, dintre care 540 pe propriul teren şi 397 în deplasare. Pe locul secund în această ierarhie este Marius Briceag, cu 904 minute iar ultimul loc al podiumului este ocupat de Florin Matache, cu 897 minute. La polul opus, cele mai puţine minute au stat în teren pentru gruparea din Zăvoi Andrei Popescu (90), Daniel Iancu (257) şi Samson Nwabuze (298). Cel mai „bătrân” fotbalist din lotul antrenat de Claudiu Niculescu este Florin Matache, ajuns la 31 de ani, în timp ce mezinul municipalilor este Mihai Ovidiu, abia ajuns la vârsta majoratului.

Situaţia minutelor jucate de fotbaliştii de la CS Municipal în turul campionatului:

Matache Florin – 897, Geantă Dragoş Florin – 0, Cucui Rareş – 0, Samson Nwabueze – 298, Stoica Ionuţ – 937, Pârvulescu Cătălin – 450, Stoica Adrian Eduard – 360, Deaconescu Mihai – 779, Briceag Marius – 904, Tătaru Ionuţ – 413, Bărbulescu Valentin – 775, Iancu Daniel – 257, Melcea Iosif – 0, Lircă Codruţ – 507, Neagu Alex. Cătălin – 376, Cârstoiu Monel Tiberiu – 553, Cataramă Victor – 497, Popa Adrian – 583, Arnăutu Sergiu – 578, Codin Adrian – 367, Geantă Bogdan – 492, Negruţ Sergiu – 591, Mihai C-tin Ovidiu – 0, Popescu Ovidiu – 0, Popescu Sorin Andrei – 90.

Aproape perfect „acasă”, slab în deplasare

CS Municipal a jucat aproape perfect pe propriul teren cucerind în turul campionatului 16 puncte din 18 posibile. Singura echipă care a plecat neînvinsă din Zăvoi a fost Gloria Bistriţa, cu largul concurs al arbitrului de centru, la final fiind egalitate, 2-2. La Râmnicu Vâlcea s-au marcat 16 goluri şi a primit doar şase. În deplasare, municipalii au obţinut numai două puncte din 15 posibile, în turul campionatului, din egalurile înregistrate la Slatina cu FC Olt şi Piteşti cu CS Mioveni. Vâlcenii au marcat două goluri şi au primit şapte. Interesant este că trupa antrenată de Claudiu Niculescu a primit cele mai multe goluri (5) în ultimul sfert de oră ale meciurilor pe care le-a jucat şi a marcat cele mai multe (4) între minutele 45 şi 60. Vâlcenii nu au primit nici măcar un gol în intervalul de minute 30-45 şi nu au punctat niciodată între minutele 60-75.

1190 spectatori pe meci

În cele 11 meciuri din prima parte a sezonului regulat, la meciurile jucate de CS Municipal au asistat în total 13.100 spectatori, o medie de 1190 spectatori pe partidă. În Zăvoi au venit în total 6.700 spectatori iar în disputele din deplasare 6.400. Cei mai mulţi spectatori „acasă”, 1.500, au fost în etapa a 2-a, contra lui FC Bihor Oradea şi în etapa a şaptea în faţa reşiţenilor de la Metalul, ambele partide câştigate de elevii lui Claudiu Niculescu. Cei mai puţini spectatori în Zăvoi, 500, au fost înregistraţi la succesul contra minerilor din Motru, în etapa cu numărul 11. Cei mai mulţi spectatori în deplasare au fost la Roşiorii de Vede, acolo unde CS Municipal a pierdut la limită, 0-1, derbiul cu FC Universitatea Craiova. Cei mai puţini spectatori au asistat la meciul de la Piteşti dintre CS Mioveni şi CSM, aproximativ 300 de oameni plictisindu-se la egalul alb de pe stadionul „Nicolae Dobrin”.

Alte cifre interesante

Teo Prisăcaru a găsit şi alte cifre interesante ale turului de campionat:

CSM a beneficiat de 3 penalti-uri: 3 transformate – Codrut Lircă (min.77 / ASA Tg Mureş-CSM, 3-1), (min.35 şi 77 / CSM-Olimpia Satu Mare, 3-0).

CSM a fost penalizata cu 1 penalti: 1 transformat – Claudiu Bumba (min.65 / ASA Tg Mureş-CSM, 3-1).

cea mai categorica victorie acasă:

CSM – Olimpia Satu Mare 3-0 (etapa 9).

cea mai categorică înfrângere în deplasare: ASA Tg.Mureş –CSM 3-1 (etapa 8) şi CSU Craiova – CSM 3-1 (etapa 10).

cel mai rapid gol marcat acasă: Sergiu Arnăutu, min.6 (CSM – FC Bihor) 3-2, (etapa 2).

cel mai rapid gol primit acasă: Ionuţ Hlincă, min.24 (CSM – Gloria Bistriţa) 2-2, (etapa 5).

cel mai rapid gol marcat în deplasare: Sergiu Negruţ – (CSU Craiova-CSM) 3-1 (etapa 10).

cel mai rapid gol primit în deplasare: Răzvan Gorovei (CSU Craiova – CSM) 3-1 (etapa 10).

CSM a fost penalizată cu două cartonaşe roşii: Florin Matache (min.87) şi Nwabueze Samson (min.87) FC U Craiova – CSM, 1-0.

adversarele CSM-ului au fost penalizate cu trei cartonase roşii: Sebastian Sfârlea (min.61) FC.Bihor, Ciprian Negoiţă (min.50) CS Mioveni, Ovidiu Stoianof (min.90) FCU Craiova.

au arbitrat CSM-ul 11 arbitrii: Cătălin Popa, Viorel Nicuşor Flueran, Robert George Dumitru, Horaţiu Mircea Fesnic, George Găman, Adrian Ilyeş, Viorel Adrian Cojocaru, Marcel Bârsan, Nicolae Cătălin Botaş, Lucian Rusandu, Bogdan Ionuţ Anghelinei.

pe zone geografice: cate 2 din: Galaţi şi Craiova, câte unul din: Ploieşti, Timişoara, Sf.Gheorghe, Braşov, Cluj, Bucureşti, Piteşti.

scorurile întâlnite în meciurile CSM-ului:

– 0-0 (de 2 ori) – în deplasare.

– 1-0 (o dată) – în deplasare.

– 2-0 (o dată) – acasă

– 2-1 (o dată) – acasă

– 2-2 (o dată) – acasă

– 3-0 (o dată) – acasă

– 3-1 (de 3 ori) – o dată acasă şi de două ori în deplasare.

– 3-2 (o dată) – acasă

cel mai bun loc ocupat: locul 2 în etapele 2,3,4,5 şi 7.

cel mai slab loc ocupat: locul 6 în etapa 10.

cea mai lunga perioadă fără victorie: 310 min. (din etapa a 4-a până în etapa a 7-a / min.40).

Tănasă a devenit cel mai „bătrân” municipal

În pauza competiţională CS Municipal a reuşit să facă şi primul transfer al iernii. Astfel, la gruparea din Zăvoi a ajuns Ciprian Tănasă, atacant de 32 de ani, venit liber de contract de la CS Mioveni, grupare al cărei căpitan a fost în turul campionatului. Ciprian a mai jucat un tur de campionat pentru CSM, acum 13 ani, când venise sub formă de împrumut de la FC Argeş Piteşti. Viitorul municipal a mai evoluat în carieră la Universitatea Craiova, FC Argeş, Politehnica Iaşi, Metalurg Donetsk, Alki Larnaka şi Seriff Tiraspol. În mod normal va face cuplu în atacul vâlcean cu golgheterul echipei, Sergiu Negruţ. „Chiar dacă sunt la final de carieră, cred ca pot ajuta CSM-ul să promoveze. Încă mă simt bine din punct de vedere fizic, iar cu o pregătire bună în iarnă voi putea pune umărul la atingerea obiectivului clubului. Vreau să joc din nou în Liga 1. Vâlcea este o provocare pentru mine, mai ales că am mai jucat, la începutul anilor 2000, pe Stadionul din Zăvoi. Sunt oameni serioşi la CSM şi se doreşte performanţa. Acest lucru m-a convins să vin aici unde am găsit câţiva jucători din Piteşti. Pot să spun că la Rm. Vâlcea voi fi ca acasă”, a declarat Ciprian în momentul în care a semnat cu CS Municipal. De la gruparea din Zăvoi au plecat, în schimb, patru fotbalişti: Dragoş Geantă, Valentin Bărbulescu, Ionuţ Tătaru şi Sergiu Arnăutu. În mod normal, până la reluarea campionatului oficialii din Zăvoi vor mai aduce câţiva fotbalişti, după principiul: „mijlocaşi, atacanţi sau mai buni decât avem, pe celelalte posturi”. Pentru gruparea din Zăvoi urmează un final se sezon regulat încins, cu meciuri decisive în faţa tuturor contracandidatelor la promovare: Gloria Bistriţa şi Metalul Reşiţa în depladsare, CS Universitatea, FC Universitatea şi FCM Târgu Mureş, pe propriul teren.