Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Două proiecte europene finalizate până la sfârşitul anului 2015 în Drăgăşani

De curând, administraţia locală din Drăgăşani a reuşit să mai puncteze finalizarea a încă două proiecte europene, care aveau termen de finalizare la 31 decembrie 2015.

Este vorba despre „Modernizarea spaţiilor publice urbane în Drăgăşani” şi „Dezvoltarea şi modernizarea iluminatului public şi spaţiilor verzi în Drăgăşani”, proiecte care, cu mari eforturi, au ajuns la final, fără ca administraţia locală să suporte costuri uriaşe din bugetul local.

Deşi au întâmpinat probleme pe parcursul derulării, iată că cele două proiecte au ajuns la final, iar drăgăşănenii se pot bucura de străzi şi spaţii verzi moderne, precum şi de iluminat public la standarde europene.

Finanţat prin POR, primul proiect amintit a constat în modernizarea unui perimetru de străzi şi trotuare, în zona centrală a oraşului, valoarea totală a acestuia fiind de aproape două milioane de euro. Prin implementarea proiectului se va fluidiza traficul rutier în oraş, se va reduce timpul de transport, se vor elimina blocajele rutiere şi se va asigura traversarea oraşului în condiţii de siguranţă.

Al doilea proiect finanţat cu fonduri europene a constat în instalarea unei reţele de iluminat public modern în centrul oraşului, modernizarea parcurilor din oraş şi extinderea grădinii publice. Valoarea totală a proiectului este tot de aproximativ două milioane de euro.