Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Damian Mitu goleşte bugetul local de încă un miliard lei vechi

Organizatorul „VITAL” reînvie? Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local, la Diverse, este strecurată şi organizarea unor manifestări de care s-ar putea ocupa celebrul Damian Mitu, cel care a băgat mâna adânc în bugetul primăriei pentru organizarea diverselor evenimente artistice

Şedinţă importantă de Consiliu Local luni, 28 octombrie a.c. cu peste 25 de puncte pe ordinea de zi şi alte câteva la diverse. Executivul Primăriei propune consilierilor locali, spre votare, mai multe proiecte, printre care rectificarea bugetului local, stabilirea redevenţei pentru bunurile concesionate APAVIL SA, redenumirea unor artere de circulaţie, desemnarea unui membru în CA la ETA SA, aprobarea listei solicitanţilor îndreptăţiţi să primească o locuinţă socială, precum şi modificarea mai multor hotărâri de Consiliu Local.

Însă surpriza vine de la unul din punctele de la Diverse, unde aflăm că vom avea manifestări dedicate zilei de „Sfântul Andrei”, „Zilei Naţionale a României”, dar şi „Zilei de Sfântul Nicolae”. În hotărârea propusă consilierilor se specifică faptul că primarul municipiului se împuterniceşte să negocieze şi să atragă un partener pentru organizarea acţiunilor cultural artistice şi distractive ce vor avea loc în zona centrală a Râmnicului în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie a.c. La următorul articol al hotărârii aflăm şi suma alocată evenimentelor: 95.000 RON, adică 21.000 de euro. Văzând suma, nu ne putem gândi decât la un singur organizator de asemenea evenimente: tânărul şi neliniştitul Mitu, care de la întoarcerea lui Frâncu acasă, i-a venit inima la loc. Aşadar „Ălălalt e Mitu” revine mai puternic ca niciodată pentru a se înfrupta din banul public. Deşi în hotărâre nu este precizată firma care va organiza evenimentul este clar cine va obţine încredinţarea directă. Damian Mitu, cel care, de la întoarcerea lui Frâncu îl secondează slugarnic în speranţa că prinde şi el ceva. Uite că prinde! Surse liberale susţin că Damian Mitu este cel care va organiza manifestările, fiind considerat un apropiat al primarului Emilian Frâncu. Rămâne de văzut cum va funcţiona la vot USL şi dacă consilierii social-democraţi vor vota alături de PNL în această chestiune.

Râmnicenii, distracţie pe banii lor

Aşadar, vom avea iar trei zile de distracţie, presărate cu artificii şi muzică pentru toate gusturile. Conform programului anexat la hotărâre în data de 30 noiembrie ne vor încânta părintele Cristian Pomohaci, fetele de la Bambi şi Ştefan Stan cu al său Band. De 1 decembrie, Ziua Naţională a României, vor fi pe scenă Ovidiu Homordean, Adina Roşca, Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu. La final va fi un concert extraordinar Andra şi un imens foc de artificii. În ajunul Sfântului Nicolae, va fi un recital de colinde, se va aprinde iluminatul festiv de sărbători şi se va deschide orăşelul copiilor.

Se impune licitaţie, domnule primar!

Nu înţelegem de ce Executivul Primăriei nu doreşte să realizeze aceste lucruri transparent, la vedere, fără a mai lăsa loc de interpretări. Organizarea unei licitaţii ar fi simplificat considerabil lucrurile, şi ar fi putut participa, spre exemplu, şi firma lui Dragoş Moştenescu şi cea a lui Bobiţă Cătuşanu, precum şi alţii cu experienţă în domeniu. Ne aducem aminte cu câtă înverşunare a postat Mitu pe Facebook atacuri la adresa lui Dragoş Moştenescu, care a organizat Zilele Imnului din 2013 doar pentru că la el se închisese robinetul.