Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Camelia Romcescu:  “Potențialul turistic al Slătioarei este pus în valoare”

”Turismul este o latură care crește la noi în localitate. Sunt diverse investiții, intenții de a dezvolta complexe turistice, parcuri de aventură. Suntem la începutul unui parcurs turistic și ne bucură mult faptul că acest potențial al Slătioarei este valorificat”, spune Camelia Romcescu, primarul localității.

Comuna Slătioara poate fi dată exemplu pentru ceea ce înseamnă să construiești de la zero un parc social-economic într-o zonă, unde în urmă cu zece ani nu era nimic. Totul a început în urmă cu 5 ani când administrația a perimetrizat zona, a lotizat-o,  a adus utilitățile și a demarat primele investiții publice – dispensarul medical, unul modern și în prezent Sala Polivalentă. Apoi a urmat restul. Mai mulți investitori privați au venit în această zonă, dezvoltând de la mici afaceri de producție, agroturism, industrie alimentară până la cel mai mare parc fotovoltaic din Vâlcea, care urmează să se întindă pe 40 de hectare.

Slătioara deja își crește veniturile de la an la an și atacă deja latura agro-turistică. Pe lângă pensiuni, primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru un parc de rulote unui investitor care are de gând să se extindă și cu structuri de cazare.

”Trebuie să dinamizăm bugetul local. Un buget de venituri proprii care să ne asigure o relativă independență financiară și fonduri pentru a interveni acolo unde sunt lucrări de primă urgență. Normal că dorim cât mai mulți investitori privați care să opteze pentru Slătioara. Orice tip de investiție este binevenită, evident cu respectarea normelor de poluare. Vrem o industrie curată”, mai adaugă Camelia Romcescu.