Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

500 de milioane lei vechi pentru sinistraţii din Vrancea

DISPUTE. Pedelistul Aurel Simion a fost unul dintre cei care s-au arătat indignaţi de acordarea acestui ajutor umanitar, el susţinând că mai marii şefi ai Consiliului Judeţean Vrancea nu s-au sinchisit să încheie contracte cu firme de deszăpezire, în schimb au alocat sume imense pentru organizarea de „chefuri”.

La ultima şedinţă a Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele Ion Cîlea a propus spre aprobare un proiect de hotărâre privind acordarea unui ajutor financiar de 500 de milioane lei vechi judeţului Vrancea. Banii sunt donaţi din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean Vâlcea şi sunt destinaţi nevoiaşilor din judeţul Vrancea, cei care au avut de suferit în urma căderilor masive de zăpadă de la începutul lunii februarie. Consilierul local PDL, Aurel Simion, a fost unul dintre cei care s-au arătat indignaţi de acordarea acestui ajutor umanitar, el susţinând că mai marii şefi ai Consiliului Judeţean Vrancea nu s-au sinchisit să încheie contracte cu firme de deszăpezire, în schimb au alocat sume imense pentru organizarea de „chefuri”. De asemenea, Simion pune la îndoială faptul că suma donată de judeţul Vâlcea va ajunge la sinistraţi şi cere să se găsească o soluţie pentru a avea control asupra destinaţiei banilor. „Atâta timp cât în bugetul Consiliului Judeţean Vrancea sunt 7 miliarde lei vechi pentru un festival de vin şi 5 miliarde lei vechi pentru organizarea Revelionului, mă îndoiesc că problema deszăpezirii a fost gândită cu mult timp înainte. Până la urmă dăm 500 de milioane lei vechi şi este normal să ne ajutăm între noi, dar trebuie să ştim că fondurile ajung unde trebuie” – a declarat pedelistul Aurel Simion.

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a ţinut să menţioneze că nu doreşte, prin donarea acestor bani, să corecteze greşelile conducerii CJ Vrancea, ci doar să ajute oamenii amărâţi. „Ordonatorul principal va răspunde în faţa organelor ce sunt abilitate la control şi sigur că noi nu dăm să corectăm greşelile Consiliului Judeţean Vrancea. Noi dăm aceşti bani pentru populaţia judeţului Vrancea, pentru oamenii care au suferit în această perioadă şi care, în mod cert, vor avea probleme în continuare datorită inundaţiilor. De aceea, sper ca ajutorul nostru să ajungă acolo unde trebuie” – a spus şeful judeţului Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU