Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vremea se schimbă semnificativ. Unde se transformă ploile în lapoviţă şi ninsoare

În vest, centru şi nord scad temperaturile, va ploua pe arii extinse şi izolat se vor strânge cantităţi mai mari de apă. În restul ţării temperaturile scad uşor, dimineaţă va mai fi ceata iar mai târziu va ploua slab pe arii restrânse

Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că în intervalul 03 octombrie, ora 23 – 06 octombrie, ora 23, în vestul, centrul şi nordul teritoriului, temporar va ploua şi se vor totaliza local peste 20 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. În zona montană, treptat, începând din a doua parte a zilei de marţi (04 octombrie), ploile se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare, iar mai ales în masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zăpadă. Pe spaţii restrânse şi pentru scurt timp sunt posibile precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare în Dealurile de Vest, în Maramureş, în nordul şi estul Transilvaniei, precum şi în nordul Moldovei.

Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor şi va avea viteze mai mari în cele vestice, sud-vestice şi la munte, unde la rafală se vor depăşi 50…60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare. În ţinuturile sudice va fi ceaţă în orele dimineţii şi înnorări şi ploi slabe pe timpul zilei. După prânz se vor înregistra cel mult 23 de grade după ce in weekend au fost chiar şi 29 de grade, arata stririleprotv.ro.