Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tânăr polițist vâlcean, împușcat în cap! Sindicatul EUROPOL: „Incompetența a ucis un polițist la Constanța”

Un tânăr polițist de 22 de ani de la IPJ Constanța, originar din Glăvile, județul Vâlcea, și-a pus capăt zilelor chiar de Sfântul Andrei. Lucra la postul de poliție din comuna Cumpăna și s-a împușcat în cap cu arma din dotare. Se ia în calcul varianta sinuciderii.

Vâlceanul Remus Constantin Stângă, în vârstă de 22 de ani, absolvise școala de agenți de poliție în luna aprilie a acestui an și fusese repartizat la IPJ Constanța, la postul de poliție din Cumpăna. Făcuse și teste psihologice pe care le trecuse cu brio.

Sindicatul Europol a făcut publice informații din viața lui Remus, polițistul de 22 de ani care s-a împușcat în cap, în autospeciala poliției, în Cumpăna. Potrivit acestora, tânărul se afla la sute de kilometri de părinții săi cu cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul lui. Mai mult decât atât, din salariul pe care îl primea nu ar fi reușit să îți asigure cheltuielile de chirie și de subzistență.

„Incompetența a ucis un polițist la Constanța

Remus, un tânăr de 22 de ani, din Vâlcea, care a absolvit Școala de Agenți de Poliție Câmpina, promoție 2023, a fost repartizat la 400 km de casă, la Poliția Cumpăna, IPJ Constanța, a efectuat ieri ultimul serviciu.

Acesta și-a pus capăt zilelor, împușcând-se cu arma din dotare în cap, pe un câmp, în timp ce se afla în interiorul autospecialei de poliție. Un suflet pierdut care nu a fost semnalat nici la testările psihologice și nici de către șefii care aveau obligația să îl monitorizeze.

Sunt mii de drame ale tinerilor care intră în poliție și care ajung să fie repartizați la sute de km de casă, cu salarii care nu le acoperă cheltuielile de chirie și de subzistență, de care nu pasă nimănui!

Părinții lui Remus erau cunoscuți cu afecțiuni medicale cronice ce necesitau ajutorul și sprijinul băiatului lor, trimis la 400 km de casă. Durerea era mare și frustrarea că e departe de ei a contribuit la dezechilibrul psihologic prin care trecea acest tânăr. Dar cu toate acesta, nu interesa pe nimeni și nici nu se punea problema să i se aprobe mutarea mai aproape de casă.

Nici în 2023, cei care conduc MAI nu au fost capabili să creeze un sistem de recrutare la județul de înscriere, în așa fel încât după absolvirea școlii sau după trecerea în corpul ofițerilor, să îți desfășori activitatea în județul de origine, în mijlocul familiei și a celor pe care îi ai în grijă. Nu există predictibilitate în carieră, iar majoritatea mutărilor se realizează doar dacă sună cineva de la ‹‹partid››”, transmite Sindicatul Europol.