Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tartă cu vişine şi migdale

Ce vă trebuie? 150g dulceaţă de vişine, 1 linguriţă extract vanilie, 1 gălbenuş, 2 ouă, 150g unt moale, 120g zahăr, coajă de la o lămâie, 30g făină de migdale, 330g făină.

Cum se prepară? Pentru tartă: Amestecă făina simplă cu făina de migdale, coaja de lămâie, zahărul şi untul cu un robot de bucătărie până când amestecul are un aspect grunjos. Adaugă 1 ou, gălbenuşul şi vanilia şi continuă să mixezi până când aluatul prinde contur. Scoate-l pe blatul de lucru şi frământa-l de câteva ori până este neted. Taie o treime din aluat şi presează-l într-un disc cu diametrul de 6cm. Presează restul de aluat într-un disc cu diametrul 10cm. Pune aluatul la frigider, învelit în folie de plastic, timp de 30 minute.

Încinge cuptorul la 180C. Întinde discul mare de aluat până când ajunge la diametrul de 30cm şi aşează-l într-o tavă de tartă de 22cm. Taie marginile în exces. Unge baza tartei cu dulceaţa de vişine. Toarnă deasupra cremă cu vanilie şi deasupra ei un disc de aluat rulat din aluatul rămas. Presează marginile ca să sigilezi umplutura. Unge tarta cu un ou bătut şi înţeapă aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Coace timp de 40 minute şi lasă tarta să se răcească înainte să o tai.

Poftă bună!