Ce vă trebuie? 2 linguri de unt nesărat, 2 cepe tocate, 2 cartofi noi tăiaţi mărunt, 8 dovlecei curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe, 1/4 cimbru uscat, 1/4 rozmarin uscat, 1/2 linguriţă busuioc uscat, 1/4 piper alb măcinat, 4 căni de supă de pui, 1 ceaşcă de lapte, 1 lingură de sos de soia, 4 linguri de mărar proaspăt tocat.
Cum se prepară? Se topeşte untul la foc mediu. Se căleşte ceapa, aproximativ 5 minute. Se amestecă dovlecelul, cartofii, cimbrul, rozmarinul, busuiocul şi piperul. Se fierbe 5 minute. Supa de pui se pune într-o oală şi se lasă să fiarbă timp de 15 minute.
Se scot cartofii, se pisează şi se pun într-un castron mare. Supa se mai lasă să fiarbă încă 5 minute. Se adaugă laptele şi sosul de soia.
Se pune supa peste piureul de cartofi şi se amestecă. Se adaugă mărarul. Supa se lasă la răcit.
Poftă bună!
Lasă un comentariu