Ce vă trebuie? 1 lingură ulei de măsline, 1 ceapă tocată, 2 căţei de usturoi zdrobiţi, 1 kg conopidă tăiată bucheţele, 500 g cartofi tocaţi, 1 l supă de pui, ½ cană smântână.
Cum se prepară? Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Se lasă pe foc timp de 3 minute. Apoi se adaugă conopida tăiată bucheţele şi cartofii tocaţi. Se amestecă din când în când și se lasă pe foc aproximativ 5 minute. Se adaugă supa de pui, se pune piper după gust. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă. Se reduce focul şi se mai fierbe încă 15-20 de minute. Când e gata, se ia de pe foc şi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se pune toată supa într-un blender şi se amestecă bine. Supa cremă rezultată se pune din nou în oală, se adaugă smântâna şi se mai ţine pe foc 2 minute.
Poftă bună!
Lasă un comentariu