Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pui la cuptor, umplut cu ficăţei

Ce vă trebuie? 1 pui, 300 g ficăţei de pasăre, 200 g kaizer, 100 g caşcaval, 1 1/2 linguriţă delikat gust de găină, 1 pahar apă, piper, cimbru, ulei de floarea soarelui.

Cum se prepară? Speli bine puiul, îl pârleşti pe flacără ca să capete o culoare frumoasă şi îl speli încă o dată. Speli ficăţeii, iar kaizerul îl tai felii subţiri. Presari în interiorul puiului 1 linguriţă delikat gust de găină, piper şi cimbru, după gust. Îl umpli cu ficăţeii, feliuţe de kaizer şi caşcavalul răzuit pe răzătoarea mare. Apoi, prinzi puiul la capăt cu scobitori, îl pui într-un vas de lut în care ai pus ulei, apă şi ½ linguriţă delikat gust de găină, pui capacul şi dai vasul la cuptor pentru 1 oră şi 30 de minute (Atenţie! Vasul de lut trebuie scufundat în apă timp de 12 ore, înainte de a fi pus la cuptor, trebuie bine îmbinat în apă). Când este gata, scoţi puiul şi-l aduci la masă, pe pat de varză fin tocată sau pe o altă garnitură.

Poftă bună!