Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pască cu brânză (reţetă pentru Paşte)

Ce vă trebuie? 500 g făină, 1 cub drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 5 linguri zahăr, 200 ml lapte, 3 linguri untură sau 50 g unt, 2 gălbenuşuri, coajă de lămâie. Pentru umplutură: 500 g brânză de vaci proaspătă, 3 ouă, 5 linguri cu smântână, 100 g zahăr, pulpă de la 2 portocale. Pentru uns: 2 ouă, 1 zahăr vanilat.

Cum se prepară? Aluatul: amestecăm făina cu sarea, zahărul, coajă de lămâie, după care adăugăm drojdia dizolvată în puţin lapte călduţ, untură, gălbenuşurile şi treptat laptele. Frământăm o cocă nelipicioasă şi acoperim, apoi lăsăm la dospit o oră.

Umplutura: Brânză de vaci o amestecăm cu zahărul, pulpa de portocală, amestecăm smântâna cu ouăle bătute şi adăugăm peste brânză amestecăm bine şi dăm la frigider.

Întindem coca într-o foaie subţire şi rotundă, aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt şi pe pereţi laterali. O înţepăm cu furculiţa şi adăugăm 2 linguri de griş, adăugăm umplutura de brânză şi tăiem surplusul de aluat dacă ne rămâne.

Adăugăm ouăle bătute cu zahărul vanilat deasupra la brânză şi dăm la cuptorul încălzit până se rumeneşte frumos (cca 35-40 minute).

Poftă bună!