Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Musaca cu dovlecei

Ce vă trebuie? 2 kg dovlecei, 2 cepe, 4 linguri smântână, 1 kg carne tocată, 3 ouă, 4 linguri sos de roşii, 100 gr caşcaval, cimbru, mărar, pătrunjel, ulei, sare şi piper.

Cum se prepară? Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie felii, apoi se prăjesc în puţin ulei. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte. Se adaugă deasupra 3 linguri sos de roşii, apoi carnea tocată şi lăsăm pe foc 10 minute. Se adaugă şi condimentele, după gust. Lăsăm să fiarbă 15-20 de minute, apoi stingem focul şi adăugăm 2 ouă, amestecând bine până la omogenizare.

Se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi un strat de carne, încă un strat de dovlecei, încă unul de carne, şi terminăm cu ultimul strat de dovlecei. Smântâna se amestecă cu oul rămas, cu 1 lingură de sos de roşii, sare şi piper. Se pune deasupra şi se dă la cuptor până prinde o crustă. Cu 5 minute înainte să închidem focul din cuptor se presară caşcavalul ras deasupra. Se lasă puţin la răcit.

Poftă bună!