Ce vă trebuie? Vă trebuie în jur de 8 lămâi, 200 de grame de zahăr (şi mai adăugaţi după gust la sfârşit), 140 de grame de zmeură (se găseşte în magazine în formă îngheţată), cuburi de gheaţă.
Cum se prepară? Se începe evident cu lămâia prin a se tăia în fâşii coaja, iar aici puteţi folosi foarte uşor un cojitor de legume. Următorul pas este stoarcerea lămâilor şi se amestecă sucul, coaja, zahărul, zmeura şi 1,2l de apă clocotită. După ce se va lăsa o perioadă să se răcească, sucul obţinut se strecoară, apăsând pulpa rămasă cu dosul unei linguri. La final se mai adaugă zahăr după gust şi se răceşte în carafe. Pentru a servi, se adaugă câteva felii de lămâie, zmeură şi multă gheaţă. Pentru ornare se pot adăuga câteva frunze de mentă. Ajută la digestie în perioada de Paşti! Poftă bună!
Lasă un comentariu