Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Legume aromate la cuptor (de post)

Ce vă trebuie? 1 buc. vinete, 1 buc. ardei gras, 1 buc. dovlecel, 1 buc. ceapă albă, 3 căţei usturoi, 1 lingură oţet balsamic, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei de măsline.

Cum se prepară? Spălaţi şi pregătiţi legumele. Le tăiaţi cubuleţe de mărime medie şi le puneţi într-un bol adânc. Amestecaţi sosul de soia cu oţetul şi uleiul, tot acolo adăugaţi usturoiul pisat. Turnaţi acest sos peste legume şi amestecaţi bine. Lăsaţi o oră să se marineze. Aşterneţi o hârtie de copt într-o tavă, puneţi legumele în ea şi daţi la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 200 grade. Ar fi bine ca după 20 minute de stat în cuptor să amestecaţi legumele cu o spatulă sau lingură. Când sunt gata, le scoateţi şi potriviţi de sare dacă este nevoie (în caz că sosul de soia nu este foarte sărat). Sunt bune şi calde şi reci cu orice preferaţi – carne, orez, cartofi, etc.

Poftă bună!