Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Fasole în sos de roşii

Ce vă trebuie? 500 gr fasole boabe, 1 ceapă mare, 5 căţei de usturoi, 50 ml ulei, 200 ml sos de roşii cu ardei, sare şi piper, pătrunjel verde.

Cum se prepară? Fasolea boabe se fierbe schimbându-se de 3 ori apa în care se fierbe. Ceapa se taie mărunt. Separat, într-o tigaie se încinge uleiul, se adaugă ceapa şi se lasă să se călească. Când ceapa devine sticloasă se adaugă sosul de roşii cu ardei, se amestecă. Se lasă cca 5 min să fiarbă apoi se ia de pe foc.

Într-o cratiţă se pune fasolea fiartă şi scursă, sosul de roşii şi 300 ml apă (în care a fiert fasolea). Se fierbe cca 5-8 min, la foc mic. La final se adaugă usturoiul pisat, sare şi piper, după gust. Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt şi murături.

Poftă bună!