Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Cotlet de porc cu ceapă şi sos de muştar

Ce vă trebuie? 5 cotlete de porc spălate şi şterse, 4 cepe curăţate şi spălate, 5 căţei mici de usturoi curăţaţi şi spălaţi, 4 linguriţe cu muştar, 3 linguri cu ulei, sare, piper proaspăt măcinat, pudră de curry sau boia de ardei, 150 g. de smântână.

Cum se prepară? Încălzim cuptorul.

Tocăm foarte mărunt ceapa şi usturoiul. Amestecăm ceapa tocată cu usturoiul. Pregătim un bol în care punem uleiul. Adăugăm 2 linguriţe cu muştar şi amestecăm până la omogenizare.

Condimentăm cotletele de porc cu sare şi piper, pe ambele părţi. Ungem carnea de porc cu amestecul de ulei şi muştar, tot pe ambele părţi. Presărăm deasupra fiecărei bucăţi de carne amestecul de ceapă şi usturoi, de data aceasta pe o singură parte. Apăsăm uşor, astfel încât să se formeze un fel de crustă. Pregătim o tavă pentru cuptor în care aranjăm cotletele de porc. Introducem tava în cuptorul încălzit la 230 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Pregătim sosul – punem cele 2 linguriţe cu muştar rămase peste smântână. Condimentăm cu praf de curry sau boia de ardei şi sare. Amestecăm bine, până când obţinem un sos fin şi omogen.

Când cotletele de porc sunt rumenite la bază, iar ceapa uşor caramelizată, scoatem tava cu friptura din cuptor. Servim cotletele calde, cu sosul de smântână şi muştar.

Poftă bună!