Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Ciorbă de ştevie

Ce vă trebuie? 3-4 legături ştevie, o legătură ceapă verde, 2 morcovi, 2 linguri pastă de tomate, 2 linguri borş pudră, un ou, o legătură leuştean, ulei şi sare.

Cum se prepară? Punem o cratiţă cu apă la fiert şi, până când fierbe apa, noi curăţăm frunzele de ştevie (adică înlăturăm codiţa de pe toată lungimea frunzei). Punem ştevia în apă fiartă şi o lăsăm să se opărească timp de câteva minute. După ce frunzele de ştevie şi-au schimbat culoarea, le scoatem din apă şi le punem într-o strecurătoare sau sită, iar după ce s-au scurs le tocăm mărunt.

Turnăm câteva linguri de ulei într-o cratiţă şi adăugăm ceapa tocată (după ce uleiul s-a încins). Călim ceapa verde câteva secunde şi apoi punem morcovul tocat mărunt. Lăsăm câteva minute legumele la călit, după care adăugăm şi ştevia tocată. După ce acestea s-au călit, adăugăm circa un litru şi jumătate de apă caldă şi sare după gust.

Lăsăm ciorba de ştevie la fiert aproximativ un sfert de oră, la foc mediu. Fiind deja opărită, ştevia nu are nevoie de atât de mult timp de fierbere, însă trebuie să ne asigurăm că sunt fierte suficient ceapa şi, mai ales, morcovul. Apoi adăugăm două linguri cu paste de tomate şi două linguri cu praf de borş.

Lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 5-10 minute şi apoi o luăm de pe foc. Pentru a subţia oul, îl batem cu puţină zeamă din ciorbă şi apoi îl turnăm în cratiţă, amestecând bine. O ciorbă de ştevie fără leuştean parcă nu are farmec, aşa că ultimul pas în prepararea reţetei este să punem şi leuşteanul tocat.

Poftă bună!