Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Primarul din Frâncești vrea ca șoferii amendați să fie lăsați fără permis până la plata sancțiunilor

Primarul comunei Frâncești, Daniel Paraschiv, a propus ca șoferii amendați să rămână fără permis de conducere până la achitarea amenzilor. Această regulă ar ajuta la scăparea debitelor tot mai mari pe care administrațiile publice le au din cauza șoferilor care nu își plătesc amenzile.

Primarul a menționat că a solicitat acest lucru și Parlamentului, pentru că nu i se pare corect ca un om care încalcă o lege de circulație să primească o amendă și să îi zică polițistului „dă-mi-o pe aia mai mare, că oricum nu o plătesc”.

Șoferii, fără permis de conducere dacă nu își achită amenzile

„În primul rând, mare parte dintre ei nu au nimic pe numele lor, nu au niciun venit legal constituit iar în momentul în care îi dai în judecată pentru transformarea amenzii în ore de muncă în folosul comunităţii, ori îţi vin cu o scutire medicală că nu pot munci sau, şi mai grav, nu o duc la îndeplinire. Legiutorul a uitat să spună ce se întâmplă dacă nu prestează acele ore în folosul comunităţii”, a declarat primarul din Frâncești, joi, 9 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul a menționat că Primăria Frâncești se confruntă cu o problemă serioasă în privința încasării amenzilor de circulație, iar debitele sunt de câteva milioane de lei. Din cauza celor care nu își plătesc amenzile, bugetul localității este afectat.