Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputat Daniela Oteșanu: „Este discriminatorie şi neechitabilă decizia ca elevii din învățământul primar să nu beneficieze de burse de merit şi de excelenţă”

Deputatul PSD Daniela Oteşanu, membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din Parlamentul României, i-a adresat o întrebare ministrului educaţiei Ligia Deca ce vizează acordarea burselor de merit şi de excelenţă olimpică şi elevilor din clasele primare şi păstrarea burselor de studiu şi de performanţă.
„ÎNTREBARE
Obiectul întrebării: Acordarea burselor de merit şi de excelenţă olimpică şi elevilor din clasele primare şi păstrarea burselor de studiu şi de performanţă.

Stimată doamnă ministru,
Vă rog să-mi comunicaţi care sunt motivele pentru care Ministerul Educaţiei susţine că elevii de la nivelul primar pot beneficia doar de burse sociale, excluzând astfel posibilitatea lor de a primi burse de excelenţă olimpică sau burse de merit. Apreciez că este importantă asigurarea nediscriminatorie şi echitabilă prin burse de merit şi de excelenţă şi pentru elevii din învăţământul primar, aceştia fiind excluşi de la acordarea acestor beneficii prin metodologia de aplicare a Legii nr.198/2023.
În opinia mea, prin acordarea de burse de performanţă şi la învăţământul primar, utilizându-se aceeaşi bază de acordare pentru situaţii comparabile, elevi, indiferent de ciclul de învăţământ, se menţine în condiţii de legalitate şi echitate, acordarea nediscriminatorie a burselor şi se revine la situaţia dinainte de aprobarea Metodologiei-cadru de acordare a burselor pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat. Veţi avea în vedere menţinerea burselor de performanţă şi a celor de studiu, în continuare, în şcoli?”, potrivit portalului Camerei Deputaţilor.