Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL Vâlcea: 9 Mai – o zi cu valoare de simbol

La 9 mai 1877 Adunarea Deputaților și Senatul României au adoptat Declarația de Independență pe care a semnat-o, a doua zi, principele Carol. Aceasta a devenit o zi de sărbătoare  a României, Ziua Independenței.

La 9 mai 1950 a fost adoptată Declarația Schuman prin care s-au pus bazele colaborării dintre Franța și Germania ca nucleu al actualei Uniuni Europene; în 1985 această zi a fost declarată Ziua Uniunii Europene. Aceasta marchează o coincidență simbolică între destinul național al României independente și suverane și destinul comun european al statelor care formează Uniunea. Încărcătura simbolică arată că nu există o opoziție între valorile naționale și cele europene, ci o conlucrare spre binele comun și al fiecăruia. Nu este un drum ușor, mai ales în vremurile dificile pe care le traversăm, dar este unul clar și solid tocmai pentru că este bazat pe comuniunea de voință și de țel. Respectul pentru fiecare națiune și unirea eforturilor sunt singurele care fac cu putință un viitor demn de istoria pe care o avem.
Liberalii au luptat pentru realizarea statalității române,  a independenței și pentru integrarea reală a României în Uniunea Europeană. Suntem hotărâți să onorăm prin faptele noastre lupta înaintașilor  pentru o Românie demnă într-o  Europă Unită!

Filiala PNL Vâlcea