Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PE PODIUM! Râmnicu Vâlcea, unul din orașele în care se găsesc cu ușurință locuri de parcare

Datele obținute din „Vocea Cartierelor”, cea de-a doua etapă de dezvoltare a indicelui T.R.A.I., realizat de platforma imobiliară Storia, dezvăluie că orașele Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt cele mai accesibile în ceea ce privește găsirea locurilor de parcare în România. Pe de altă parte, în București, Cluj-Napoca și Constanța rezidenții se confruntă cu dificultăți majore în această privință.

Analiza se bazează atât pe date obiective, prezentate în secțiunea T.R.A.I., care evaluează factori precum traficul, reperele, aerul și prețurile imobilelor, cât și pe date subiective, colectate în cadrul secțiunii „Vocea Cartierelor” și provenite de la locuitorii din zonele respective. Scorul acordat reflectă gradul de dificultate întâmpinat în găsirea unui loc de parcare, cu cât acesta se apropie de 100, cu atât găsirea locurilor de parcare este mai ușoară.

Astfel, orașul Alexandria ocupă prima poziție în topul „Vocea Cartierelor”, cu un scor de 57,8 puncte, urmat strâns de Râmnicu Vâlcea (57,7 puncte) și Drobeta-Turnu Severin (55,9). În top se mai regăsesc și orașe precum Botoșani (55,5), Arad (55,5), Satu Mare (55,2), Giurgiu (55,2), Călărași (54,8), Bistrița-Năsăud (54,4) și Vaslui (54,2), toate acestea obținând cele mai mari scoruri până în luna martie 2024, conform opiniei locuitorilor.

În contrast, Bucureștiul este cotat ca fiind orașul cu cele mai mari dificultăți în găsirea locurilor de parcare, cu un scor de 39,1 puncte. Acesta este urmat de Cluj-Napoca (39,9), Constanța (41,8) și Iași (43), iar alte orașe în care locuitorii întâmpină probleme majore în găsirea locurilor de parcare sunt: Ploiești (45), Zalău (45,2), Tulcea (45,4), Galați (45,9), Târgu Mureș (45,9) și Sfântu Gheorghe (46,1).