Acasă Actualitate Microsferele ceramice, inovația anului de la Köber

Microsferele ceramice, inovația anului de la Köber

Cu toții ne dorim, mai devreme sau mai târziu, o schimbare de decor, iar acest lucru implică de cele mai multe ori operațiuni de renovare a spațiului de lucru sau a locuinței. Nimic mai simplu! Köber răspunde acestei provocări cu noua gamă de vopsele ultralavabile, Zertifikat cu microsfere ceramice.

Acest produs reprezintă o variantă a deja cunoscutului Zertifikat Plus și este obținut prin adaugarea unui element special cu proprietăți extraordinare – microsferele ceramice. Acestea sunt particule fine, cu densitate redusă, ce îmbunătățesc în mod semnificativ cele mai importante caracteristici ale stratului de vopsea: lavabilitatea și rezistența la uzură. Zertifikat cu microsfere ceramice poate fi utilizat atât în cazul suprafețelor interioare cât și al celor exterioare, fiind alegerea perfectă în cazul locațiilor cu trafic intens.

Ultralavabilitate. Ce este? Cum se calculează?

Zertifikat cu microsfere ceramice corespunde standardului EN 13300, ce descrie indicatorii de calitate pentru vopsele și lacuri, fiind validat de organismele de control ale Uniunii Europene.

Atunci când vorbim despre o vopsea ultralavabilă ne referim de fapt la rezistența acesteia la spălare, testată după 28 de zile de la uscare. Rezistența la spălare se calculează prin masurarea grosimii stratul de vopsea înainte și după spălări multiple. Diferența de grosime între aceste straturi determină clasa de lavabilitate a produsului. Acest produs a fost testat riguros în condiții strict controlate.

Vopselele lavabile sunt împărțite, conform Standardului 13300, în următoarele categorii:
– Clasa 1 – mai puțin de 5 µm după 200 cicluri de spălare.
– Clasa 2 – între 5 și 20 µm după 200 cicluri de spălare.
– Clasa 3 – între 20 și 70 µm după 200 cicluri de spălare.
– Clasa 4 – mai puțin de 70 µm după 40 cicluri de spălare.
– Clasa 5 – mai mult de 70 µm după 40 cicluri de spălare.

Zertifikat cu microsfere ceramice este catalogat drept un produs Clasa 1, deoarece, în urma efectuării testului de rezistență la spălare, stratul de vopsea a pierdut doar 2.21 µm din grosime. Fiind catalogată drept o vopsea ultralavabilă, reprezintă așadar alegerea ideală în cazul protejării și decorării suprafețelor curățate în mod frecvent, aparținând unor spații cu trafic intens (grădinițe, școli, cabinete medicale, spitale, clinici, restaurante, etc). Pot fi îndepărtate extrem de ușor inclusiv petele persistente de vin, cafea, pix, ketchup, etc.

Culoare și aspect.

Fiind la bază o vopsea de un alb intens, Zertifikat cu microsfere ceramice poate fi nuanțată numai în culori deschise. Acest produs este disponibil în 3 variante: mat, lucios și satinat. În cazul efectuării unor lucrări de remediere a unor mici imperfecțiuni, zonele retușate se integrează perfect în suprafața vopsită, fiind aproape inobservabile. Vă prezentăm câteva exemple de nuanțe recomandate:

Kober îmbină perfect utilul cu plăcutul, esteticul cu practicul. Suntem pregătiți să răspundem tuturor exigențelor și cerințelor clienților noștri și vă invităm să vizitați site-ul nostru de prezentaresite-ul nostru de prezentare și magazinul nostru online.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.