Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Magazinele de vise luate, din nou, la „purecat” de autorităţi

CONTROALE. În urma controalelor efectuate de reprezentanţii Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, Gărzii Financiare, Direcției de Sănătate Publică, Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului și Direcția Județeană pentru Accize și Operațiuni Vamale, două magazine care comercializau produse etnobotanice.

Au fost verificate magazinele SC GET HIGT SRL și  SC SPICE PUFF SRL, care, la data controalelor, erau închise, având afișat pe ușă un anunț, pe care scria ,,închis temporar”. Reprezentanţii instituţiilor care au efectuat controalele susţin că societăţile comerciale erau închise de aproximativ două luni, din inițiativa administratorilor societăților.

Astfel, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea împreună cu Inspectoratul  Școlar  Județean  și Centrul  de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog – Vâlcea au demarat o campanie privind descurajarea consumului de plante etnobotanice și substanțe psihoactive. Datorită faptului că în aceste luni elevii au fost în vacanţă, Inspectoratul  Școlar Județean împreună cu Direcția de Sănătate Publică Vâlcea și Centrul  de Prevenire, Evaluare și Consiliere  Antidrog – Vâlcea nu au putut realiza prea multe întâlniri cu elevii și cadrele didactice, dar au participat la o serie de emisiuni pe această temă, realizate și transmise la posturile locale de televiziune. „Inspectoratul  Școlar Județean Vâlcea a stabilit ca la Palatulul Copiilor, în cabinetul de consiliere antidrog,  să se deruleze întreaga gamă de activități nominalizate în proiecte, coordonate de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere  Antidrog – Vâlcea și Inspectorul școlar pentru educația permanentă și coordonatorul Centrului Județean de Asistență Psihopedagogică.  Documentaţia a fost  diseminată  la nivelul directorilor unităţilor de învăţământ și psihologilor școlari în cadrul cercurilor pedagogice. Pe de altă parte consilierii educativi, împreună cu diriginții și celelalte cadre didactice au întocmit planificări ale activităților extrașcolare în perioada vacanței de vară, prin care să atragă elevii, oferindu-le o alternativă plăcută și utilă de petrecere a timpului liber”, ne informează Prefectura Vâlcea.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU