Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Inconștiență: 1450 kg de îngrășământ chimic lăsat in soare pentru vanzare, la Băbeni, Vâlcea

Politistii au descoperit 1450 kg de îngrășământ chimic, expus in soare spre comercializare, în proximitatea Drumului Național 64, în fața societății comerciale.

La data de 15 aprilie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat o acțiune de verificare în baza planului național de acțiune – FITOS 2024, fiind verificat un agent economic cu punctul de lucru în localitatea Băbeni.

În urma activității desfășurate, polițiștii au identificat și indisponibilizat cantitatea de 1450 kg de îngrășământ chimic, care era expusă spre comercializare, în proximitatea Drumului Național 64, în fața societății comerciale, depozitată în condiții necorespunzătoare, neacoperită, neasigurată și expusă razelor solare.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nesupravegherea şi neasigurarea depozitelor de deşeuri şi substanţe periculoase, precum şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi produselor de protecţie a plantelor numai ambalate şi în locuri protejate, aflat sub supravegherea procurorului competent, cantitatea descoperită a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Astfel de activități vor continua în perioada următoare, pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură a pune în pericol protecția plantelor și mediul.