Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Angajații ONRC Vâlcea (Oficiul Național al Registrului Comerțului) se pregătesc de greva. Protest la nivel național

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului anunță că vor avea loc proteste la nivel național, inclusiv în Vâlcea.

Sindicaliștii SAONRC cer majorarea salariilor cu 15%, spunând că „ONRC este instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție”.

Protestele din întreaga țară se datorează inechităților salariale și discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, „tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR”.

„Totodată revendicăm acordarea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupațională „Justiție””, arată sindicatul.

Acțiunile sindicale vor avea loc conform unui calendar.
Astfel, în perioada 18-22 aprilie 2024 va avea loc o grevă de tip japonez la nivel național în care membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.
În data de 23-25 aprilie 2024, începând cu ora 13:30, vor avea loc mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.

În cazul în care sindicaliștii nu vor primi cele cerute, vor organiza, în 26 aprilie 2024, începând cu ora 11:00, un miting la sediul Ministerului Justiției, urmând ca din luna august 2024 să fie declanșat conflictul colectiv de muncă (greva).