Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

După topirea zăpezii, au apărut şi craterele în asfalt

PREGĂTIRI. Ion Cîlea a organizat un comandament, stabilind un calendar al acţiunilor pregătitoare pentru trecerea efectivă la executarea lucrărilor de întreţinere.

La fel ca-n toată ţara şi în judeţul Vâlcea, după zăpadă şi îngheţ, pe drumurile judeţene şi naţionale au apărut adevărate cratere, gata să înghită zeci de capace de roţi, dacă nu cumva maşinile cu totul. Multe şosele din judeţ, dar şi din municipiul Rm. Vâlcea arată ca după bombardament, iar preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, vrea să profite de încălzirea vremii pentru a da startul lucrărilor de întreţinere a drumurilor. În acest sens, şeful judeţului a organizat un comandament, stabilind un calendar al acţiunilor pregătitoare pentru trecerea efectivă la executarea lucrărilor de întreţinere. „Până la sfârşitul acestei săptămâni urmează să se încheie reparaţiile şi să se efectueze probele de funcţionare a staţiei de producere a asfaltului de la Lădeşti. Până la aceeaşi dată vor trebui pregătite pentru reluarea activităţii productive şi cele 3 staţii de sortare a agregatelor, precum şi repararea utilajelor din parcul auto al RAJDP care au fost folosite la acţiunile de deszăpezire. La rândul lor, cadrelor tehnice din cele 4 secţii zonale de drumuri li s-a cerut să inventarieze în regim de urgenţă traseele pe care trebuie să se execute lucrări de întreţinere, indiferent că este vorba despre drumuri asfaltate sau pietruite” – susţine preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Ion Cîlea afirmă că în următoarele zile va purta discuţii cu constructorii care au câştigat licitaţiile la obiectivele de investiţii cu termen de finalizare în acest an. Este vorba despre drumurile judeţene Ocnele Mari – Buneşti, Racoviţa – Titeşti, Glăvile – Olteanca-Lăpuşata, Fârtăţeşti – Roşiile şi Şirineasa – Pesceana – Creţeni, pe care se vor deschide fronturile de lucru imediat ce temperaturile se vor stabiliza la 10 grade C. „Acordăm, după cum se vede, prioritate maximă infrastructurii rutiere tocmai pentru a face practicabile toate drumurile judeţene până la data de 15 aprilie” – a mai precizat Ion Cîlea.

CLAUDIA STANCIU