Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa de imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

Dormitoare moderne – idei de amenajare

Trebuie să recunoaştem că dormitorul este încăperea favorită din locuință, de fapt, este camera în care petreci o treime din viață. Aici dormi, te odihneşti te relaxezi. Este important că dormitorul să fie bine organizat, să răspundă necesităților personale, dar şi să fie plăcut din punct de vedere estetic.

Astfel, putem spune că pentru a îndeplini aceste două constante, din încăpere nu trebuie să lipsească câteva piese centrale: paturi matrimoniale, dressinguri şi noptiere. Pentru că este destinat deopotrivă somnului şi relaxării, trebuie să iei în calcul surse de iluminat adecvate. Pe lângă lustra ori pendulul ce îţi asigură iluminat corespunzător pentru îndeplinirea activităților şi a organizării obiectelor, trebuie să existe şi surse suplimentare de lumină ce creează un ambient relaxant perfect pentru citit şi relaxare, deci cu siguranţă trebuie să iei în considerare integrarea de veioze sau aplice de perete ce eliberează lumina difuză.

Idei de amenajare care te vor ajuta să creezi un dormitor prietenos, modern

Integrează corpuri de mobilier în culori deschise, cât mai apropiate de cele existente în natură. Natura este o sursă generoasă de inspirație, iar culorile şi texturile specifice aduc stare de relaxare. Dacă-ţi doreşti un aer luxuriant poți integra decoraţiuni, accesorii textile şi tapete aurii. Această culoare metalică, oferă întotdeauna un aer elegant modern.

Integrează paturi matrimoniale somptuoase

Paturile matrimoniale sunt piese centrale ale dormitorului. Dacă-ţi doreşti un decor genial nu te zgârci când vine vorba de selectarea acestuia. Poți alege paturi matrimoniale tapiţate, îmbrăcate în piele sau microfibră moale sau poţi alege paturi cu sculpturi ample. Acestea vor fi întotdeauna de efect. Pentru a completa, perfect un dormitor super confortabil, alege cu atenție salteaua relaxă, este esențial ca aceasta să se potrivească necesitaţilor personale pentru ca încăperea să fie perfect funcțională. 

Nu uita de accesorii

Dacă ai găsit elementele magice pentru o încăpere funcţională, trebuie să îţi pui amprenta asupra detaliilor mici, dar care contează. O oglindă bine integrată, o veioză cu finisaje metalice sau un  valet genial integrat sunt doar câteva elemente ce accentuează şarmul încăperii.