Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Destinații pentru vacanța de toamnă

Toamna este un anotimp perfect pentru călătorii. Cu toate că multă lume preferă să meargă în vacanță vara, toamna este la fel de ofertantă și are chiar câteva beneficii în plus. În primul rând, vremea de afară este mai plăcută. În al doilea rând, locurile pe care urmează să le vizitezi sunt mai puțin aglomerate și nu te vei întâlni cu mulți turiști de-a lungul călătoriei. De asemenea, s-ar putea ca o mare parte dintre prețurile la cazare și la alte atracții turistice să fie puțin mai accesibile. Așadar, dacă urmează să plănuiești o escapadă în următoarea perioadă, aruncă o privire la opțiunile de mai jos.

Scoția

Scoția este cunoscută pentru peisajele superbe cu care a fost înzestrată, iar o ieșire în acest sezon este tot ce ai nevoie. Un loc interesant, încărcat de istorie, cu care ai putea începe călătoria este Loch Ness, unul dintre cele mai celebre lacuri din lume. Poți face o plimbare cu vaporul și admira peisajul mirific din împrejurimi.

Nimic nu se compară cu arhitectura scoțiană, iar castelul Edinburgh dovedește din plin acest lucru. Poți face o plimbare până la vulcanul inactiv din zonă pentru a vedea și mai bine castelul, dar și împrejurimile.

Un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi sunt dealurile Cuillin. Acestea sunt alcătuite din două formațiuni interesante: dealurile negre din rocă vulcanică au vârfuri abrupte în timp ce cele roșii sunt formațiuni stâncoase de granit.

Brașov

Dacă nu ai de gând să mergi prea departe, dar vrei totuși să vizitezi locuri de excepție, țara noastră îți pune la dispoziție o grămadă de obiective dintre care poți alege. Trebuie să începi cu o plimbare prin Piața Sfatului în jurul căreia vei descoperi case săsești, cu tencuială în toate culorile.

Trebuie să știi că acest loc a reprezentat unul dintre cele mai importante centre comerciale în Epoca Medievală. Indiferent dacă e zi sau seară, poți poposi câteva minute la una dintre terase pentru a urmări îndeaproape clădirile din zonă.

Nu trebuie să ratezi nici muzeul Casa Mureșanu. Acest loc a aparținut renumitei familii Mureșanu, o familie implicată activ în politică, din care a făcut parte și Andrei Mureșanu.

Câteva alte obiective interesante sunt Biserica Neagră, Muzeul de artă, Bastionul fierarilor, Porta Ecaterinei și bineînțeles, Muntele Tâmpa.

Budapesta

O altă destinație perfectă pentru vacanța de toamnă este Budapesta. De fapt, acest oraș frumos poate fi vizitat în orice sezon. Poți face o plimbare pentru a vedea Clădirea Parlamentului, poți urca până la citadelă pentru a vedea orașul de sus, poți merge până la Castelul Buda, ba chiar ai opțiunea de a merge cu funicularul. În plus, nu trebuie să ratezi nici Piața Eroilor.

La finalul zilei, poți să te așezi confortabil la unul dintre restaurantele locale pentru a savura preparate care îți vor încânta papilele gustative și te vor face să vrei să revii aici. Fie că vrei să petreci doar câteva zile aici, în city break sau mergi într-o escapadă romantică cu partenerul, sigur nu vei regreta că ai vizitat capitala Ungariei.

Cazanele Dunării

O altă destinație care te lasă fără cuvinte și poate fi ușor comparată cu un lac mare din Elveția sau cu faimosul lac Bellagio se află chiar în țara noastră. Este vorba de Cazanele Dunării, unde poți face o vacanță de câteva zile.

Indiferent din ce colț al țării vii, merită să stai câteva ore în mașină pentru a te bucura de peisaj și nu numai.

Printre activitățile din zonă se numără o plimbare cu barca pe Dunăre, de unde vei putea vedea chipul lui Decebal. Dacă tot a devenit atât de popular printre străini, poți face și tu o vizită în zonă. Chiar dacă vara peisajul este unul inedit, și toamna merită să petreci câteva clipe pe aceste meleaguri. Dacă vrei să vezi file din istoria României, atunci trebuie să notezi pe listă și Tabula Traiana, care nu este altceva decât o placă de marmură care datează încă din perioada primului război dacic.

Culorile superbe ale toamnei sunt un motiv bun să te facă să vizitezi câteva dintre aceste destinații. Uneori este suficient să faci o plimbare prin cel mai apropiat parc pentru a te bucura de peisaj. Totuși, nu strică niciodată să faci o scurtă ieșire care să te încarce de energie pozitivă. Indiferent dacă îți dorești să vizitezi frumusețile României, sau vrei să mergi mai departe, sigur găsești locuri pe placul tău.